Hur man installerar en ljuskrona i en pannkaka box?

0

Vi tog bort en takfläkt som installerades på en pannkaka box som är monterad direkt på balkarna i taket / vinden. Bulten på den nya ljuskronan är för lång för att passa inuti pannkaka-lådan och få kåpan vila i taket. Vi funderade på att klippa den gängade bulten som trådarna tränger igenom, men vi skulle behöva klippa den så kort det kände att det kan finnas ett annat alternativ?

    
uppsättning Kristen 21.08.2018 19:18

2 svar

0

Mitt förslag är att hitta en annan fan rated pannkaka som inte har monteringshålen direkt inåt med strålen. Alternativt kan du köpa en ny pannkaka och borra hål för att montera den där hålen inte är i linje med strålen.

Endera förslaget borde inte kosta dig mycket.

    
svaret ges 21.08.2018 20:20
0

Jag installerade en gammal, tung Hunter-fläkt med en pannkaka-låda direkt under takbjälken i ett välvt tak. Fläkten hängdes från en tung krok, som skruvas in i 2x12 "-bjälken genom centrumhålet i pannkakan. Det var INTE en bult som gick hela vägen med en bricka och mutter på andra sidan, men en skruvkrok som kom med fläkten.

I rum med 8 "tak sätter jag i 2x4" blockerande mellan kablarnas bottenledningar (som tjänar som takbjälkar) och skruvade krokarna i det. Detta möjliggjorde exakt centrering av fansen i rummet och fördelade vikten mellan två 2x4 takbalkar. Jag tror att jag kunde ha skruvat direkt i en bottenkabel, men ville vara extra försiktig med att fördela vikten av dessa tunga fans.

Om din ljuskrona har en krok och du behöver en ÖGON, får du bara en av rätt storlek och borra ett lämpligt pilothål. Jag lubed trådarna med vax, men andra smörjmedel är möjliga - tvål, silikonfett mm.

EDIT En entré: Vårt 48-åriga hus, som vi har bott i år 1978, hade en ljuskrona över matsalen, ganska lätt och inte attraktiv.

För fem år sedan köpte min fru en betydligt tyngre ljuskrona (15 lb?), tillverkad i Kina, som jag bara hängde från den ursprungliga taklådan med de levererade delarna. Jag kan inte ens komma ihåg hur jag gjorde det, men förmodligen med två skruvar i hål i plastplastkassen som jag tror är sidospikad i 2x12 "takfläkt / takbjälk av ett välvt tak. Förmodligen en central ihålig stångskruv in i en metallrem som hålls av de två skruvarna.

    
svaret ges 21.08.2018 20:35