Reincarnate och nivåjustering i berättelsesbaserad nivåering

2

I min nuvarande kampanj arbetar vi med berättelsesbaserad nivåering. Vår kära Catfolk druid (effektiv nivå = 3 + 1 LA) har dött och vi använde reinkarnat för att få henne till liv igen som en älv. Vi har ännu inte bestämt hur detta kommer att påverka hennes nivå.

Information:

 • Du förlorar en nivå från reinkarnat
 • Drogen förlorade en effektiv karaktärsnivå genom att ändra ras
 • Druvan kommer inte nödvändigtvis att få xp snabbare på grund av historia baserad nivåering
 • Jag skulle vilja fråga "vad skulle ni göra?", men det är sättet att ställa åsikter jag är rädd. Så jag tror att jag kommer att formulera min fråga som "Hur reinkarnerar man arbete med nivåjusteringsraces?". Svaren kan ta den information som lämnas i kontot, men det här är inte nödvändigt.

      
  uppsättning Me_Maikey 10.04.2016 14:40

  3 svar

  6

  För det första är de vanliga reglerna: LA inkluderad i ECL när man beräknar XP. Catfolk druiden hade därför minst 6000 XP att ha ECL 4 (druid 3rd +1 LA) och förlorar en nivå från reincarnate . När du förlorar en nivå, går du ner till halvvägs mellan föregående nivå och nivån förlorad, så 4,500 XP. Hans ras förändras också och han förlorar LA +1, så 4,500 XP är tillräckligt för att hålla sin tredje nivå av druid.

  Därifrån skulle XP-reglerna ha druiden ungefär en halv nivå bakom, och han skulle gradvis komma in som gruppnivåerna eftersom han skulle få mer XP än de som är högre. Så i början är han 3: e nivå, och de är 4: e. Så småningom hamnar han upp till 4, så hela partiet är på 4: e för en stund, men då stiger de upp till femte innan han gör det, så han är en nivå bakom en stund igen. Detta upprepas för varje nivå för flera nivåer, men varje gång den tid som druiden tillbringar en nivå bakom krymper. Så småningom försvinner det helt och festen är på samma nivå.

  Nu, berättelsebaserad nivellering: DM skulle behöva hitta anständiga "halvvägs" mellan resten av partiets nivellering och druidnivellering. Dessutom måste dessa "halvvägspunkter" glida så att på högre nivåer uppträder druvs fördröjda nivåer tidigare och tidigare efter resten av den partiell mindre halvvägs, och mer som en tredjedel av vägen, en kvartalet etc. Eventuellt ska förseningen helt och hållet försvinna, och festen ska alla vara på samma nivå nu.

  Men personligen är det inte vad jag gör, och jag använder alltid historia-baserad nivellering. Vad jag gör är att eliminera split-level situationer helt och hållet. LA används sällan i mina spel; Jag brukar försöka utveckla en LA-mindre lösning för att låta spelaren spela som en given sak. Och uppståndelsesförmågor minskar inte någons nivå. Som ett resultat behöver jag inte oroa mig för något av detta.

  Och jag gör det för att jag tror att alla dessa mekaniker är skrämmande. De resulterar i mycket huvudvärk och extra arbete för DM, och mycket frustration och irritation för spelarna. Det gör det mycket svårare för alla att delta. Dessutom är straff för döden, särskilt i ett historiespel, onödigt: döende (och tillfälligt kan inte spela) är "straffet". Som @anaximander sa i en kommentar,

  In some games, the punishment for dying is that you died. In games that use story-based levelling, there's often a heavier emphasis on story (obviously), so players can get quite attached to their characters. When that character dies, it's sufficient punishment that the player loses the character they love, cutting off any story they had planned for them, and that the rest of the party has to deal with that. Adding extra penalties in the form of XP loss etc. is just kicking them when they're down.

  Detta gäller även om datorn blir uppstånden, eftersom uppståndelsen i sig inte är ledig. Hur svårt det är att få, hur mycket PC-skivorna måste ta ut för att få det, är dessa saker lämpliga sätt att styra hur mycket döden "betyder" i karaktär (och jag har spelat in och kört spel som kör spalten från "uppståndelsen är bara platt ut otillgänglig, "till" du återuppstår omedelbart och gratis i slutet av kampen, "det sista i ett Diablo II -teman spel).

  Så jag rekommenderar att du faktiskt låter druiden nivå upp från detta, eftersom LA +1 tas bort, och gör honom 4: e nivå som resten av festen. Då behöver du aldrig oroa dig för dessa problem igen.

      
  svaret ges 10.04.2016 21:43
  1

  Som jag redan frågat för en tid sedan , när du förlorar en nivå som du faktiskt har din XP inställd på halvvägs av din senaste levelup.

  Har du varit nivå 4, betyder det 4500 XP.

  Detta inkluderar din ECL. Din effektiva teckennivå, som används för alla saker som är relaterade till att få (och förlora) nivåer, är 4, eftersom din XP-kvot berättar när du konfronteras med levelup-tabellen (som jag inte kan repostera eftersom den inte finns i SRD).

  Du är en fjärde nivå karaktär, trots att du bara har tre tecken nivåer, och du borde bli en nivå 3 elva efter att den uppstått (faktiskt en nivå 3,5 elf).

  Mitt förslag på hur man skickar detta till en XPless levelup är att bestämma en punkt, ungefär halvvägs från och med när gruppnivå levelup ska vara, för att få karaktären tillbaka i linje med de andra.

      
  svaret ges 10.04.2016 20:51
  0

  Det överensstämmer med den typiska D & D-strategin för nivåförlust för en undernivå för att gradvis fånga upp sina landsmän.

  Om du vill öppna din Dungeon Master's Guide 3.5 till sidan 38 (i den engelska utgåvan) hittar du tabell 2.6: Erfarenhetspoängbelöningar, där du kommer att se att en lägre nivå som övervinnar en svår utmaning belönas med ett större antal erfarenhetspoäng än en av nominell kraft. Detta har effekten i ett spel med kvantifierad EXP att placera ett parti av inkonsekvent nivåerade tecken på en väg mot mild konvergens.

  Din DM använder redan regler som avviker från de vanliga förväntningarna, så du behöver ett förslag istället för en RAW-citat. Detta är mitt: Någon som är underleveled jämfört med resten av partiet bör tjäna nivåer till dubbelt så mycket.

  Så, din landsmänniska kommer att behålla en uppståndelsebaserad nivåförlust. De kommer att spendera en period av äventyret i det här tillståndet tills nästa gång festen nivåer upp, då kommer de att tjäna två nivåer och raket tillbaka i paritet. På din DM: s fritid kan denna dubbeltegradshastighet genomföras med intervallnivåutmärkelser som inte gäller för resten av festen. Så halvvägs mellan nu och nästa gång hela partiet tjänar en nivå, skulle den tidigare Catfolk-spelaren få en sminknivå och vara in-line med alla andra i tid för den kommande partiövergripande utvecklingen.

  Om nivåjustering fortsätter att spela en roll i ditt spel (kanske på grund av ytterligare reinkarnation) kan du vara intresserad av regler för att köpa den av. Under sådana regler sublimeras den alltmer marginella användningen av rasen med nivåjustering gradvis i karaktärens vanliga klassnivåer. Vanligtvis placerar detta en karaktär på samma sätt som en som har uppnått nivåförlust. till exempel i ett spel med LA-buyoff och kvantifierad EXP kan du Catfolk-följeslagare ha redan spenderat EXP som annars skulle ha gått till ytterligare nivåer för att minska deras LA och börja påfalla EXP med en hastighet som så småningom skulle sätta dem i samma antal av klassnivåer som alla andra. För att förena sådan LA-minskning med historiabaserad nivåutveckling, kan din DM tilldela sminknivåer efter en sådan punkt att ett tecken med LA var berättigat att minska det. Till exempel kan din Catfolk-följeslagare ha nått nivå 3 +1 samtidigt fick alla andra till nivå 4, men skulle då ha rätt att tjäna nivå 4 och komma i tid för att njuta av nivå 5 samtidigt som alla andra.

      
  svaret ges 10.04.2016 20:26