Vad är vetenskapens status i de sju kungarikorna?

10

Efter att ha tittat på Thronespel började jag undra hur exakt vetenskapen är organiserad där.

Det nämns kortfattat att det finns maesters och de har till och med laboratorier, men det verkar som om de mest berörs av medicin. Under säsong 2 ser vi

a lab producing wildfire;

detta är kemi.

Så min fråga är:

  • Finns det verkligen en stabil teknologisk framsteg i de sju kungligheterna eller är tekniken på samma nivå i tusentals år?
  • Om de sju kungarna representerar den medeltida tekniken, betyder det att den första människans era är något som stenåldern?
  • Finansierar staten regelbundet forskarna, eller är det bara några välgörenhetsmedel från nyfikna herrar?

Jag skulle definitivt vara nyfiken på att tekniken går vidare till vår nivå och vi kommer se episka strider som "nuclear missile vs dragons".

    
uppsättning SPIRiT_1984 09.07.2014 21:16

3 svar

21

Det finns två vetenskapliga organisationer i Westeros:

Citadelmästarna

Det här är människor som har dedikerat sina liv att studera, och kassera sina efternamn i ett försök att kasta tidigare lojaliteter. De studerar en rad olika discipliner, inklusive astronomi, meteorologi, kemi, medicin, ekonomi, historia, politik, smederi och till och med magi (även om magi är mestadels studerad som en odditet för historiska ändamål). De tilldelas olika herrar för att fungera som rådgivare, lärare och postmästare. Citadellet finansieras av skatter som uppbärs av staden Gamla stan (där den bor) och genom betalningar gör rikets herrar till Citadel i utbyte mot sin Maesters tjänst.

Alchemists Guild

Koncentrerar mer på den kemiska sidan av vetenskapen, har dessa människor till stor del försvunnit i betydelse av Maesters. Deras enda anspråk på relevans dessa dagar verkar vara deras monopol på skapandet av Wildfire, vilket förmodligen är deras enda återstående finansieringskälla.

Teknisk nivå

Där är en stadig ökning av tekniskt kunnande i Westeros. Ankomsten av de första männen (12 000 år sedan) medförde bronsteknik, Andalsen (2000-6000 år sedan) tog järn. Även om det verkar som det är ganska långsamt av våra standarder. Många teorier har kommit framåt (se detta frågan ), men förekomsten av magi och det hårda vädermönstret kan ha varit en faktor.

    
svaret ges 09.07.2014 21:33
5

Produktionen av brand kan ha mer att göra med magi än vetenskap, enligt guildens kommentarer i kapitel 49 av AcOK . Från den sidans sammanfattning:

Tyrion is also visited by Hallyne the Pyromancer from the Alchemists' Guild, and is surprised to learn that they have 13,000 jars of wildfire, way ahead of schedule. When Tyrion asks why, the pyromancer explains that their spells have been more potent of late, but is at a loss to explain why. He does ask Tyrion if there are any dragons about, and elaborates something he heard a long time ago, that magic began to disappear from the world when the last dragon died.

Generellt har det inte varit någon betydande vetenskaplig utveckling i Westeros, och mästarna är den viktigaste (endast?) gruppen som är inriktad på vetenskapen.

    
svaret ges 09.07.2014 22:45
3

För att lägga till är Valyrians porträtt som långt mer avancerade än Westeros är för närvarande. Åtminstone arkitektoniskt, metallbearbetning och krig.

    
svaret ges 09.07.2014 22:42