Resources för 3D-skrivbara RPG-rekvisita?

10

Jag skulle vilja presentera mer kartbaserade rekvisita (figurer, terräng, hinder etc.) i mitt spel. I synnerhet skulle jag vilja kunna använda en 3D-skrivare för att göra rekvisita specifika för vad som helst som möter en spel session kräver. Medan jag vet att Thingiverse har några fina spelmodeller , verkar det fortfarande lite begränsat från och med nu , särskilt när det gäller spel. Finns det en bra resurs för utskrivbara modeller som är användbara vid bordspel?

    
uppsättning Chris Granade 25.01.2012 23:25

1 svar

7

Tja, jag skulle peka på dig till thingiverse och det modulära väggsystemet som finns där uppe, men det är det första i din länk.

Jag har några generiska användbara saker att veta om du tittar på 3D-utskrift för spel.

  • Det finns en upplösning som kommer med dessa skrivare. Det beror på inställningarna och det program du använder för att vrida modellen i skrivarinstruktionerna, och jag behöver spela med dem lite mer, men du får inte de fina detaljerna som du ser i tinningsfigurer. Du ser linjerna mellan nivåerna. Jag har hört talas om att människor slipar efter utskriften, men jag har inte erfarenhet av hur bra det fungerar.
  • På flipsidan är det enda hindret för att göra stora miniatyrer. Kostnadsskillnaden är minimal, och ju större den är desto bättre kommer den att se ut. Du kan inte göra dessa kolossala drakar, men du kan noga skapa stora varelser.
  • Det beror var du är, men se om det finns en hackerspace i staden. En av de saker som de ofta har är en 3D-skrivare. Om de inte gör det, föreställer mig mig att de skulle vilja få en och skulle hjälpa till att poola lite pengar.
  • Det tar lite seriöst tinkering att få en makerbot igång. Andra modeller kan vara mer av ett färdigt kit, men du kan inte vara inkompetent om du vill montera en makerbot.
  • När du har monterat en makerbot får du omedelbart +2 geek cred och efter en 3-dagars ritual har du möjlighet att montera fängelsehålor som en vanlig handling.
  • Du måste fortfarande måla. Om du inte är okej med angrepp av den fruktade dungeonen av blå.
  • Du kommer att vara beredd att skriva ut den viktiga D20 de har på Thingiverse. Ge inte in på mörkret.
  • 3D-utskrift är bra för lådor, fat, valv, väggar och, men inte, men jag tycker inte att det är det bästa alternativet för terräng som kullar och klippor. Du är ganska begränsad till storleken på ditt objekt, även med det "stora" utskriftsutrymmet för den nya makerboten. Håll fast vid lager av kartong limmade ihop, eller en stapel böcker med lite trasa över dem. 3D-utskrift är fantastisk, men inte allt är en spik.
  • Det är ärligt inte så svårt att vrida några grundläggande 3D-modeller i Blender eller Autodesks 123D när du får ett handtag på programmet.
svaret ges 26.01.2012 18:52