How arbetar Promotion?

7

Lång historia kort; Twilight 2000 rekommenderades till mig. Jag har 2,2 versionen och jag har pitched den till min grupp, och det låter som om ett spel kan slutligen materialisera. Jag kör inte det eftersom jag är upptagen med en annan kampanj, men en av mina spelare vill springa något utan magiska och sci-fi-element, och jag vill borsta på systemet, det vill säga jag har aldrig spelat någonting det förut. Jag har gått igenom karaktärsskapande så att jag kan styra de andra spelarna genom det, och jag har kommit bort med några frågor.

En av dessa frågor handlar om karaktärsskapande:

I varje skede av karaktärsskapande rullar karaktären för "Promotion" i deras nuvarande yrke. Detta anges helt enkelt som ett nummer som "6+, DM + 1, om CON = 7+" eller något längs dessa linjer. Jag tror att hur det här hanteras är att om spelaren rullar 1-6 (på en d10?) De främjas och då om de har +1 bonusen får de promoveras på 1- 7, eftersom det är så som resten av systemet fungerar, men jag har ingen aning om.

    
uppsättning Kyle Willey 20.09.2015 14:35

4 svar

3

För kampanj, rulla 1d10. Om du rullar lika med eller större än det antal som anges under Promotion , visas din karaktär efter den listade modifieraren på rullningen.

Det finns svaret, nu låt mig gå igenom dig.

Den enkla delen är att fastställa vilket nummer vi försöker rulla. Titta på formuleringen: 6+, sex plus . Det är ganska klart att vad du än rullar vill du rulla en 6 eller högre på den. Observera också att en DM lägger till din dödrulle, vilket gör det enklare ... så det skulle ingen mening för en advokat att få +1 DM med om deras EDU (katjon) stat är 7+, om det bara gjorde det < em> hårdare för att bli marknadsförd? Så vi har uppenbarligen att göra med marknadsföringsrullen som är det listade numret eller högre på vad som helst som vi använder.

Observera också att byte av militära grenar ställer en -2 till din rulle:

Changing Branches: Characters who are planning to change military branches on the following term must subtract 2 from their promotion die rolls. (p.30)

Det är bestämt svårare att få främjas från O2-O3 i marinen om du bara gjort O2 i armén; du är upptagen med att lära dig hur den här marinen fungerar, jämfört med O2 som har varit marin från dag ett som redan vet att skit. Så nej, om kampanjrullen är listad som "6+" som i ditt exempel är målet helt inte för att rulla 1-6. Målet är att rulla 6-10 eller 6-20.

Som några noterade, låt oss ta en titt på 2.0:

I 2.0, vilken 2.2 är kraftigt kopierad från, var regeln således:

Rank

Promotion: A players roll versus Intelligence for promotion at the end of each career term in the armed forces. Graduates of a military academy subtract one from their die roll. Characters wishing to change arms of service in their next term add two to their die roll. (p.20)

Och för rullar själva är det allt d10:

Rolling vs. (Against) an Attribute or Skill: To achieve success, the die roll must be less than or equal to the numerical falue of the attribute (unless otherwise speciifed). Die roll modifiers (if any) are to be made to the die roll before comparing the result with the attribute number. (p.16)

Observera att militärakademins grader subtraherar 1 från deras matris, vilket gör det lättare att rulla sin INT eller mindre; Observera att byte av servicevärden (som inkluderar grenar) lägger till 2 i deras dödrulle vilket gör det svårare. Dessa är båda omvända av 2,2-reglerna. Så vi vet bortom tvekan om att 2.2-regeln är att rulla det angivna numret eller över.

Men vilken freaking dö rullar vi!?!?!?!?!?!

Jo så ser vi på 2,0 vs 2,2 igen.

I 2.0 kan du slumpmässigt bestämma attribut genom att rulla 2d6-2, omdollera eventuella resultat av 0. Detta betyder att 5 är medelvärde; Spelare som väljer att använda poängbaserad allokering får dock 32 poäng, vilket gör genomsnittet drygt 5.

Därför skulle kampanjrullen i 2,0 i genomsnitt vara en 50/50 chans, eftersom vi vet att 2.0 använder d10 (det använder ingen annan dö, spara d6 för skada).

Alla 22 av de civila karriärerna har 6+ eller 7+ för kampanjrullar och i genomsnitt upp till 6,5454 ... ganska jämnt mellan 50/50 odds (6+ betyder 6 eller högre inklusive) och 60 / 40 odds mot kampanj om vi gör en d10. Det matchar 2,0, mer eller mindre.

Av de 34 militära karriärerna har alla 6+ för kampanjrullar utom 1: SEAL Officer, som har en 7. Igen är det 50/50 odds om vi använder en d10, och igen matchar 2.0 nästan perfekt.

Lägg till civila och militära karriärer tillsammans och genomsnittsa dem och du har i genomsnitt 6,232 ... så, en 6+ för rullen, i genomsnitt. Och igen om vi använder en d10, är det i genomsnitt 50/50 odds som matchar 2.0.

Det finns inget listat i 2.2 om att massivt ändra kampanjborden - och det finns till och med en plats för detta, "Designerens anteckningar", s.276. Det närmaste som kommer att adressera rankning noterar den minskade kompetensen per termin från Traveler ... och nej, det kommer inte alls nära.

Därför kan jag bara dra slutsatsen att ingen förändring från 2.0: s rangprogression förväntas: Designerna nämnde inte det, och numren stämmer nästan perfekt, med en liten justering som förväntas från en versionsuppdatering. En enorm förändring av oddsen från 50/50 för en genomsnittlig karaktär till 25/75 skulle säkert vara värt att notera!

Så i slutändan är svaret:

För kampanj, rulla 1d10. Om du rullar lika med eller större än det antal som anges under Kampanj , visas din karaktär efter de angivna modifierarna.

Ja, det är dumt att det inte bara anges. Det finns ingen anledning att behöva gå igenom denna stora ansträngning för att räkna ut det - jag har faktiskt ådrait en kostnad på detta svar! (För att vara rättvis hade jag letat efter en ursäkt för att köpa 2,2 PDF-filer i flera år.) Det borde verkligen ha kommit fram på sidan 30. Jag antar att alla inblandade bara förstod hur det var tänkt att fungera - något det är lätt att göra med den här typen av uppdatering.

På ett sidofält för civila kampanjer rekommenderas vi specifikt att de inte nödvändigtvis innebär marknadsföring:

Civilian Promotions: Civilian careers have no ranks. Characters in these careers roll normally for promotions, and receive the additional skill when they roll a success, but no rank or change in rank is recorded. Players should assume that some form of professional advancement or recognition was achieved with the roll, but nothing so easily recorded as a military rank. (p.30, emphasis mine)

    
svaret ges 29.09.2015 07:27
5

Jag tror du har rätt.

2.2 regler :

  • Det här spelet använder en 20-sidig matris (D20), en 10-sidig matris (D10) och en eller flera halvsidiga tärningar (D6). s.16
  • Förkortningen "DM" används vanligtvis för formmodifieraren, med plus eller minus symboler som visar om OM läggs till eller subtraheras från matrisen. Således betyder DM + 2 att 2 läggs till den aktuella rullen i fråga, och OM-3 innebär att 3 subtraheras från slutvalsen. s.132 Så vi vill definitivt rulla över målnumret, eftersom högre Attributvärden belönas med positiva dysmodifierare.
  • För att underlätta beräkningen följer bakgrunden på fyra år. s.19
  • Varje karriär har ett befordringsnummer och OMs som påverkar den främjande rollen. Generellt, om en kampanj uppnås, går karaktären vidare till nästa högre rang i tjänsten. Ett tecken är berättigat till en kampanj per tjänsteperiod. s. 30
  • (Infantry Officer) Promotion: 6+, DM +1 om INT 7 +. s.37 - T2K har alltid varit om militära äventyr först och främst, och några av designerna hos GDW hade militär erfarenhet. De var sticklers på detaljerna.

US Army officers i perioden då T2K skrevs var vanligtvis främjas från 2LT till 1LT efter mindre än 2 år, från 1LT till CPT efter ca 6 år i drift, och från CPT till MAJ efter ungefär 10 år i tjänst.

D6 är därför inte meningsfullt, för att en genomsnittlig officer bara blir befordrad efter 4 långa, grusande år på en roll på 6 eller 17% av tiden.

D10 känner sig inte heller riktigt heller, eftersom samma medarbetare bara får en roll på 6-10 eller 50% av tiden.

D20 kan faktiskt vara mer exakt, för nu blir vår genomsnittliga officer befordrad på en roll på 6-20 eller 75% av tiden. Men de +1-attributbaserade modifierarna känner inte rätt för en d20-roll. Om du är smartare får du bara en extra 5% chans att bli befordrad, vilket verkar försumbar. En 10% attributbaserad modifierare (som du får när du använder en d10) känns bara lämpligare.

Allt detta sagt, d10 används i samma rulla över mode för kontakter under en term, och eftersom d20 aldrig används i annat än en rulla under Under resten av reglerna skulle jag gå med d10. Det är det jag alltid har använt, främst för att rulla under är standardinställningen för d20-uppgiftsupplösning i spelet och den enda andra rulla över mekanikern i spelet använder en d10 .

En sista tanke: Medan T2K började som ett militärt dominerat spel finns det många civila bakgrunder i v2.2. Det verkar helt möjligt att en läkare eller mekaniker eller advokat inte skulle få mer än hälften av tiden efter fyra år. Så i så fall verkar d10 vara den bästa passformen.

    
svaret ges 23.09.2015 07:11
1

Jag har inte en v2.2 regelbok för att kontrollera detaljer, men den rullnotation du listade verkar säga att du behöver en 6 eller högre, med en +1 för en hög Con. Så, alla med Con mindre än 7 behöver 6 eller högre, Con 7 behöver 5 eller högre.

Ja, jag förstår att detta skiljer sig från den normala roll-under-dö-konventionen för systemet. Men Character Generation använder inte alltid normal spelmekanik.

Ytterligare information: Jag har 2.0 regelboken, i vilken kampanj var en normal roll vs Intelligence, utan DMs (egentligen en bonus -1 om du var akademiker, men det är det). Titta på den första sidan av teckengen i den här regelboken, nämner de att de enda tärningarna som används är d10s och d6s. Förmodligen skulle 2.2 regelboken ha samma information någonstans. Du kan också kolla teckengenereringsexempel.

    
svaret ges 20.09.2015 23:28
0

Jag fick tillgång till en "förhandsgranskning" kopia online. Det har inte alla sidor, men jag hittade följande bitar:

I teckengenerationen:

Promotions: In each term of service, characters roll to see if they are promoted ... Each career has a promotion number and DMs affecting that promotion roll.

I kompetens och uppgiftsupplösning:

Die Roll Modifiers: Sometimes die results must be modified. ... The abbreviation "DM" is usually used for die modifier, with plus or minus symbols showing whether the DM is added to or subtracted from the die roll. Thus DM+2 means that 2 is added to the die roll in question, and DM-3 means that 3 is subtracted from the final roll.

Nu, kolla på din exemplarreklam: "6+, DM + 1 om CON = 7+". Formverktyget för att ha en hög konstitution är ett plus. Om en hög konstitution är bra, förväntar vi oss +1 att vara en bonus, inte en straff. Om DM + 1 är en bonus betyder det att höga rullar är bättre. Kombinerade med "6+" -språket för målrullen verkar det troligt att din kampanj är på en roll med 6 eller högre.

Jag kan inte hitta något specifikt, men jag hittade ett citat från ett meddelandebord som säger att v2.2 har ändrat kampanjsystemet från att använda bara INT för att rulla till tillämplig skicklighet. Om du hade tillgång till en v2.0-bok, kan det ge dig detaljerna om vad som dör och bekräfta att det är en snyggare kontroll. Det är också möjligt att det finns något som är relevant på en sida som jag inte har tillgång till i 2.2-boken.

Eftersom v2.0 hade kampanjer som INT-kontroller, skulle jag gissa att du skulle rulla vad som helst som vanligtvis används för en regelbunden förmågaskontroll.

    
svaret ges 21.09.2015 04:04