Vad är konsekvenserna att överväga när du startar ett universitet Flygklubb?

3

Jag är för närvarande en universitetsstudent i USA och avslutar min PPL inom de närmaste två veckorna (förutsatt att jag skickar min checkride!)

Tyvärr, när jag återvänder till University for the Fall semester, finns det inga flygande resurser. Inga lokala klubbar eller något av den typen. Jag berättas av många av piloterna kring min utflyktskola om sina studentflygningsklubbar tillbaka på college, och det låter fantastiskt.

Mitt universitet uppmuntrar studenter att starta klubbar och erbjuder maximal finansiering på $ 10.000 - $ 50.000. Jag antar att klubbarna ökar skolans inträde, det är värt pengarna för dem? Att vara en stor teknisk skola kunde jag se att det är en försäljningsplats i turer.

Min fråga finns i tre delar.

 • Vilka är följderna av att starta en student Flight / Aviators Club, och vilka fördelar kan det ge, utan att träffa nya flygvänner? (Implikationer som hänför sig till förväntade säkerhetsåtgärder som en skola kanske vill införa, eventuella FAA-bestämmelser som är relevanta för en klubb och föreningar / partnerskap vi kan skapa för att visa legitimitet till skolan).

 • Vad skulle vara ett bra sätt att hitta piloter inom universitetet? (Jag är säker på att 30 000 studenter är några)

 • Skulle detta kunna uppfattas av den allmänna luftfartsorganisationen som "inte min plats" för att starta en studentflygklubb, eftersom jag är en ny pilot?

 • uppsättning WillSimon 13.07.2017 15:30

  2 svar

  3

  What are the implications of starting a student Flight/Aviators Club, and what benefits could it provide, outside of meeting new aviation friends? (Implications referring to expected safety precautions a school might want to impose, any FAA regulations pertinent to a club, and associations/partnerships we could create to show legitimacy to the school)

  Jag var på college inte så länge sedan och jag kan tala lite med det här eftersom jag var inblandad i vissa klubbar som byggde bilar (Formel SAE), men inte detsamma. Jag ser en hel del paralleller. I allmänhet, och det här är mycket universitetsberoende, men jag har sett det tillämpas över hela linjen, om en skola lägger pengar mot en klubb måste klubben följa skolans regler, men det är viktigare att det faller under deras försäkringspolicy. För något som en poesiklubb är det inte så mycket risk, men när vi var racerbilar skulle universitetet inspektera dem hela tiden och det var alltid nödvändigt att vara en fakultetsmedlem när vi körde prov. Vi hade tur genom att vi hade bra fakultetsbakgrund som är nyckeln, mitt råd här är först hitta en professor (du brukar behöva en rådgivare ändå) som flyger och få dem glada över det och ombord eftersom det kommer att gå långt för att hjälpa ditt fall.

  Vad blir knepigt här flyger du på universitetets dime. Om du inte vill köpa ett plan och du helt enkelt vill använda fonderna för uthyrning som är ett intressant problem. En luftfartsadvokat kan kanske svara bättre för dig, men du måste bekräfta vad det handlar om att använda klubb / org / universitet finansiering för att hyra och flyga flygplan. Tekniskt sett kompenseras du inte för att flyga men du betalar inte för att flyga medan någon betalar för flygplanet (du betalar i sin tur 0 som ligger under din pro rata andel). Om eleverna delar upp hyreskostnaderna, hyr ut från en lokal FBO och alla är utcheckade i flygplanet behöver du inte ens få universitetet att delta.

  Det finns universitet som Embry-Riddle som är mycket luftfokuserade och erbjuder utbildning som en del av läroplanen så det finns platser som gör det .

  Att få en lokal flygskola eller FBO involverad kan hjälpa dig om du har en plats att hyra flygplan från och kan garantera affärer kan de erbjuda en liten prissänkning.

  Jag skulle nå ut till National Intercollegiate Flying Association och se om de kan erbjuda några råd eller hjälp.

  What would be a good way to find pilots within the University? (I'm sure out of 30,000 students there are some)

  Luftfartygsregistret här i USA är offentligt, du kan alltid köra upp det mot din skolkatalog ... Jag skulle fråga, posta flygblad etc. Tänk på att flygning inte är billigaste hobby och college barn tenderar att inte vara allt som likvida pengar ... Jag kunde säkert inte börja flyga tills jag hade mitt första jobb.

  Would this be percieved by the general aviation community as "not my place" to start a student flying club, as I am a new pilot?

  IMO-piloter är mycket mottagliga för andra piloter. Gamla piloter älskar att inspirera unga piloter och du kommer sannolikt att hitta mycket stöd från dem. GA-medvetenheten är aldrig en dålig sak heller!

      
  svaret ges 13.07.2017 20:00
  1
 • What are the implications of starting a student Flight/Aviators Club, and what benefits could it provide, outside of meeting new aviation friends? (Implications referring to expected safety precautions a school might want to impose, any FAA regulations pertinent to a club, and associations/partnerships we could create to show legitimacy to the school)
 • Det finns verkligen inga konsekvenser för att starta en klubb. FAA reglerar inte klubbar så länge du följer FAR: s, särskilt när det gäller kostnadsdelning (vilket inte är så enkelt som FAR gör det bra). När det gäller säkerhetsåtgärder som skolan vill ha, det är helt upp till skoladministrationen, och du måste diskutera det med dem. Det kan inte vara någonting, eller det kan vara en icke-starter, det beror på.

  Du kan också starta ett lokalt EAA-kapitel eller hämta en WINGS-händelse för valutaträning. Det finns också IFR-klubbar och du kan arbeta med en lokal flygskola för att erbjuda saker som markkurser. Det är svårt att säga vilka erbjudanden du kan träna tills du hämtar telefonen och gör det. När det gäller legitimiteten till din skola är det också specifikt för din institution och när du närmar dig administrationen med din klubbidé, kommer de att ange villkoren.

 • What would be a good way to find pilots within the University? (I'm sure out of 30,000 students there are some)
 • Det enklaste sättet är förmodligen att skicka flyger runt skolan i gemensamma utrymmen. Begränsa dig inte till licensierade (eller snart licensierade) piloter men bjuda in någon med intresse för luftfart (eller till och med dronor / obemannade flygplan, vilket kan vara en större marknad på en ingenjörskola). Du kan göra en sökning på FAA-webbplatsen för piloter, men det är en en-efter-en-sökning och att gå igenom din skolledare skulle vara ett heltidsjobb under en längre tid ...

 • Would this be perceived by the general aviation community as "not my place" to start a student flying club, as I am a new pilot?
 • Absolut inte. När du spenderar mer tid på erfarna piloter hittar du att de flesta är mycket välkomna till nya piloter och uppmanas mycket mycket att göra saker som startklubbar och delta i möten.

      
  svaret ges 13.07.2017 16:47