Do krafter (särskilt mirakel) kräver koncentration?

12

Ett tecken som går bärsärkagång ...

cannot use any skills, Edges, or maneuvers that require concentration, including Shooting and Taunt, but not Intimidation

Hur påverkar detta användningen av befogenheter?

Det verkar tydligt att Spellcasting , Psionics , och användningen av Kusliga vetenskap prylar kräver koncentration och är således omöjlig för Berserk tecken. Supermakten brukar anses vara medfödda (Superman tänker inte på att flyga eller vara stark ... det är precis som han är), så det verkar som om de borde få lov att Berserk tecken. Tro verkar vara i mitten: om trosuppfattningar anses vara en kanalisering av gudomlig energi som drivs av karaktären, är de som stavar (och därmed förbjudna); om de är gåvor från en gud som karaktären tar för givet är de som supermakter (och är därför tillåtna). Det kan bero på den särskilda inställningen.

Jag har försökt hitta någon officiell dom av detta, men jag har misslyckats. Jag undrar om någon har tänkt på detta problem tidigare och vad de gjorde för sitt spel.

    
uppsättning sergut 13.12.2012 13:01

3 svar

7

En intressant anteckning. Magic, Psionics, och Weird Science har alla smarts-länkade bana färdigheter, medan för Miracles den böjda skickligheten är Spirit-linked. En annan intressant bit är att Berserk Edge, i noterande exempel färdigheter som inte kan användas under bärsärkagång, anger att Intimidation (en Spirit-linked skill) kan användas. De kan användas som argument att tro kan användas i bärsärkemedlemsstat. Beskrivningen av Miracles AB anger emellertid att krafter vanligtvis åberopas med några ord av bön eller utföra etablerade ritualer, vilket skulle indikera att det kräver koncentration. Sammantaget skulle jag säga att det är ett GM-samtal baserat på naturen hos inställningen och patrongudinnan.

    
svaret ges 13.12.2012 16:53
5

Om en ström kräver en färdighetsroll till aktiv kan den inte användas. Normala kraftar använder färdigheten som är fäst vid Arcane Background, därför kan de inte när ett tecken är bärsärkagång. Under standardsystemet tror jag inte att det är möjligt att ha en kraft som om den inte är hela tiden och inte har någon aktiveringsrulle. Så det är inte osannolikt för mig om det inte är en kampanjspecifik sak.

När det gäller Superman måste du fråga dig själv, flyger han hela tiden och låtsas bara att gå. I så fall är det medfödd. I filmen åtminstone det som inte sitter så gör han en åtgärd att springa och hoppa upp, eller han står stilla och flyter upp. Det sömmar som en aktiveringsrulle till mig. Det kan kosta honom nästan nollkraft och han kan få en 100% chans att lyckas, men han gör sömn för att aktivera den och i Savage Worlds som behöver roll.

    
svaret ges 13.12.2012 13:30
1

Några Weird Science-prylar utesluter en aktiveringsrulle. En "mystisk kniv" som aktiveras när någon håller sitt handtag behöver ingen aktiveringsrulle och är ett melee-vapen, vilket är användbart under bärsärkagången (eller vad som helst rasande galna tillstånd av medvetandet).

Arcane och mirakulösa objekt skulle uppträda på samma sätt (åtminstone om jag körde spelet). Jag kan inte föreställa mig en kraft som skulle kunna kastas under bärsärkagång.

Supermakter är en grå yta. Cyclops (X-Men) skjuter strålar genom ögonen hela tiden, inte bara när han vill. Det är inte något han kan styra, som är coolt eller arg trots det. Superman är super stark och så är han. Aquaman andas under vattnet (han gör, eller hur?). Superman aktiverar dock sin laser-strålning-från-hans-ögon, hans "röntgen" -syn och hans flyg också.

Diskutera med din GM / Player under karaktärsskapande vad är och är inte tillåtet under bärsärkagång. Använd sunt förnuft. YMMV.

    
svaret ges 14.12.2012 12:57