How to Peel Potatoes

7

När jag måste skalsa potatis spenderar jag mycket av tiden kämpar de hala, tvättade potatiserna och håller dem från att skjuta ur mina händer ... vad är ett bra sätt att skala potatis mer effektivt / lätt?

    
uppsättning Jamie Banks 19.08.2010 23:31

7 svar

2

Det kan låta som ett dumt svar, men det är faktiskt inte: gör det bara snabbare. Jag har jobbat i professionella kök, mycket tid på prep-skift, och även om det finns massor av bra knep för att förbereda grönsaker, är det enda som hjälper mest att koncentrera sig och flytta händerna snabbare. Bygg upp din hastighet långsamt så att du inte skär dig själv. Och det är självklart att du har en mycket skarp peeler. Men främst arbeta med att långsamt öka ditt tempo tills dina händer är en verklig suddighet, och det verkar inte som en sådan chore längre.

    
svaret ges 20.08.2010 00:35
10

Jag märkte termen "bara tvättad" i frågan.

Mitt förslag är - Tvätta inte dem innan peeling. Tvätta dem efter peeling.

Vatten är det som gör dem hala - om något lägger smuts på traktion när du peeling.

(och jag brukar göra den ena änden, sedan längden på den, roterar långsamt, sedan den andra änden ... ingen aning om det är snabbare eller mindre halt ... men för morötter, gör jag alltid den tjockare änden , eftersom jag tycker att det hade det svårare att hålla en skalad, skinnig sida medan du sköljer den djupare änden)

    
svaret ges 20.08.2010 05:18
4

Jag vet att det här låter galet, men är din potatisskalare gammal eller tråkig? Ibland gör en fin ny peeler det trick. Dessutom håller jag ibland potatisen med en pappershandduk om den glider i mina händer.

    
svaret ges 20.08.2010 00:52
2

Om potatisen verkligen skjuter ut ur händerna, kan du prova något så enkelt som att lossa ditt grepp. När jag skalar potatisar klämmer jag inte ens med handen där jag håller den. I allmänhet kan det vara riskabelt att lägga mycket press på någonting när man arbetar med knivar eller andra vassa verktyg.

    
svaret ges 20.08.2010 15:53
1

En annan idé, skal inte dem alls. Jag kan inte tänka på en maträtt där jag hellre inte skulle ha den jordiska, krispiga, tjuvhuden av en potatis. Kör dem bara under vatten och borsta smuts lätt, klippa ut ögon och vara på väg. Det här är något av ett icke-svar, men det är hur jag närmar mig de mest tråkiga matlagningsuppgifterna.

    
svaret ges 20.08.2010 16:17
0

Du kan också hålla potatisen med en handduk, eller om du har en, en av de "burköppnare" som bara är den runda silikon greppförbättraren. De fungerar bra!

    
svaret ges 20.08.2010 00:32
0

Du kan ha lycka till att hålla potatisen på samma sätt som en fotboll hålls för en fältmålsparkare - placera ena änden på bordet och håll den andra änden med fingrarna på din vänstra hand (om du har rätt hand ), i huvudsak sätter potatisen vertikalt och skalar ner från topp till botten. Du måste fortfarande plocka upp det för att få ändarna, men du borde kunna få 90% av potatisen gjort så här. För att potatisen inte ska glida ur räknaren, vila den på en pappershandduk.

Mary Ann från Gilligan Island presenterar och ännu enklare metod i den här videon . I grund och botten poängerar du potatisen hela vägen, lägger den i kokande vatten i 15 minuter och släpper sedan in i ett isbad ... och huden kommer bara att gå av. Väldigt coolt! Självklart vill du reservera den här metoden för potatis som ska mashas eller på annat sätt behöva mjukas av en eller annan anledning.

Om du inte har något emot att köpa en enhet specifikt för detta finns några ganska snygga potatisskalare på marknaden, men det kan inte vara mycket kostnadseffektivt om du inte äter mycket av potatis!

    
svaret ges 19.08.2010 23:43