Stöds hjälpstaven permanent HP för Necromancy-guider med funktionen Inured to Undeath?

23

hjälp stavningen ökar din nuvarande och maximala HP, men bara under varaktigheten av stavningen.

Men School of Necromancy-guiden : s 10: e nivå Inured to Undeath-funktionen (PHB, s. 119) säger:

your hit point maximum can't be reduced.

betyder det att ett tecken med funktionen Inured to Undeath kan öka sin maximala HP permanent genom att hjälp lägga på dem, eftersom ökningen från hjälp aldrig kan blekna bort även efter att stavningen slutar vara aktiv?

Om så är fallet, kan upprepade applikationer av hjälp över flera ingrepp spärra deras HP uppåt varje gång och öka deras HP oändligt?

    
uppsättning KombatKingo 18.01.2018 13:35
källa

4 svar

30

PHB, sid. 205

The effects of different spells add together while the durations of those spells overlap. The effects of the same spell cast multiple times don't combine, however.

Instead, the most potent effect-such as the highest bonus-from those castings applies while their durations overlap. For example, if two clerics cast bless on the same target, that character gains the spell's benefit only once; he or she doesn't get to roll two bonus dice.

RAW säger inte att stavar inte kan stapla, men att effekter av samma stavar inte kan staplas.

Som sådant kan argumentet hävdas att, eftersom HP max aldrig minskades igen, har effekten av hjälpstavningen aldrig försvunnit, vilket gör karaktären oförenlig att riktas igen med stavningen, om inte det är med en högre stavning nivå; RAW konstaterar att målet påverkas av den mer potenta stavningseffekten. Även då skulle de bara få den högre max-HP-bonusen, inte båda.

Det kan fortfarande vara en permanent max HP-ökning, men en som inte kan upprepas, så det kanske inte är nödvändigt att motverka det.

    
svaret ges 18.01.2018 13:55
källa
20

"Inured to Undeath" är en skyddsfunktion, och även om det inte uttryckligen anges, bör implikationen vara att din maximala HP inte kan minskas under dess normala -nivå. Man kan också tolka att förlusten av Maximum HP från slutet av Aid inte är en minskning utan förlust av ett tillägg.

I båda fallen misslyckas den förnuftiga tolkningen av sunt förnuftstest. Det är högst osannolikt att konstruktörerna tänkt sig att producera en oändlig HP-ökningskombination. Så vi måste söka den mest troliga meningen från den skriftliga regeln.

    
svaret ges 18.01.2018 15:51
källa
0

betyder det att ett tecken med inured till undeath kan öka sin maximala HP permanent? Ja

Inured to Undeath

Beginning at 10th level, you have resistance to necrotic damage, and your hit point maximum can't be reduced.

RAW, det här betyder att en gång du har fått en högeffektökning, hjälp , kommer ökningen att stanna även efter att stavningen själv slutat att vara aktiv.

Kan tecknet sedan stapla flera hjälpstavar för att öka sin HP oändligt? Nej

Enligt PHB:

The effects of different spells add together while the durations of those spells overlap. The effects of the same spell cast multiple times don't combine, however.

Observera betoningen på spellens effekter och inte stavningen själv. Karaktären drar fortfarande nytta av effekterna av hjälp och kan därmed inte gynna en andra gång.

    
svaret ges 19.01.2018 17:29
källa
-6

Inured to Undeath

Beginning at 10th level, you have resistance to necrotic damage, and your hit point maximum can't be reduced. You have spent so much time dealing with undead and the forces that animate them that you have become inured to some of their worst effects.

Medan meningarna "motstånd mot nekrotisk skada" och "din träffpunkt maximalt inte kan minskas" är olika, kan hela stycket användas för att hävda att din HP inte kan reduceras endast från nekrotiska effekter. Den andra raden bekräftar detta genom att prata om att din karaktär är inured till de värsta effekterna som odöda har. Om du bara tar linjen "din träffpunkt maximalt kan inte minskas", så att även med din konstitutionens poäng minskat skulle inte minska träffpunkter.

Och hjälp är en misshandelsstavning, så det skulle inte falla under att inte förlora HP till nekrotiska effekter.

Trodde att detta var ett bra svar, men se att det egentligen är vad jag säger är att GM kan styra annorlunda, vilket faktiskt reglerar 0 så att inte säga någonting. Även om redan postat svaret kommer det att lämna det.

    
svaret ges 18.01.2018 15:29
källa

Läs andra frågor om taggar