Looking för titeln på en grafisk roman med ett rymdskepp format som en fågel och en gigantisk regnmask [duplicat]

12

Jag försöker identifiera en bok som jag läste i mitten av 1980-talet. Några detaljer:

  • Det var en grafisk roman eller komisk. Alla svartvita, om jag minns rätt.
  • Huvudpersonen var en människa, fast jag tror att alla andra karaktärer var antropomorphiserade djur. Det fanns en kattkvinna som fungerar som en slags mentor / mor till huvudpersonen, tillsammans med några varierade djur "barn".
  • Jag tror huvudpersonens namn var Phaedrus, eller en variation av detta.
  • Huvudpersonen flyger ett rymdskepp som formas som en falk, och anländer på djurplaneten som främling, letar efter något specifikt som jag inte kommer ihåg.
  • Det finns en metallboll som, när den är öppen, har ett enkelt mönster inuti: en enda koncentrisk cirkel med ett kors som sträcker sig genom det till kanten.
  • Det finns en mormormorm som förekommer i bakgrunden av paneler tidigt i historien, men blir en viktig del av historien senare och slutligen sammanfogar huvudpersonen.

Det är otroligt att trots alla dessa detaljer kan jag inte hitta någonting via Google. Jag har ens gått så långt för att återvända till biblioteket som jag kommer ihåg att kolla upp det som ett barn, men de har inte längre boken.

Tack för din hjälp, det här har buggar mig i flera år.

    
uppsättning fjordfiesta 13.11.2012 18:42

2 svar

4

Jag har hittat det! Det heter "Midnight Son" och skrevs av Steve Miller. Finns fortfarande på Amazon .

    
svaret ges 26.08.2016 14:18
6

Jag har också mycket levande minnen från denna historia, och har försökt att upptäcka grafisk romanens namn under en tid. Jag minns rymdfarkosten som formad som en fågel (jag tror kanske att den var bruten eller kraschad på planeten?), Jag kommer ihåg den mänskliga stormask som mannen följde och den unga människans resa under marken på jakt efter någonting. Jag kommer också ihåg att han som sin resa fortsatte sin initialt orörda uniform / rymddräkt blev alltmer skadad tills han hade på sig trasiga trasor i slutet av historien. Det var definitivt någon slags eld som han var tvungen att korsa i slutet av historien, och medan jag inte kommer ihåg det exakta slutet, hade det något att göra med hans anslutning med den jätte markmask och sfären / nyckeln (kanske han och han jordmaskningen slogs samman eller blev samma enhet?).

Jag inser att den här frågan ställdes för flera år sedan, men jag hoppas att det med hjälp av några ytterligare detaljer kan sporra någon med ett bättre minne än mitt för att svara. Det var uppenbarligen intressant / konstigt att göra något av ett bestående intryck.

En sak: Jag kan vara helt av med det här, men en del av mig kommer ihåg att det finns mycket lite (eller möjligen ingen) text i berättelsen. Hoppas att någon kan hjälpa oss med att identifiera denna underliga saga!

Redigera: Jag borde ha skrivit det här som en kommentar, inte ett svar. Jag är fortfarande ny på webbplatsen. Ursäkter.

    
svaret ges 13.09.2015 08:20