Ideal kyltemperatur beräknat för temperaturspikar

10

Jag har läst frågan om ideal kyltemperatur , men frågar en mer inblandad fråga om en baslinjetemperatur och temperaturspetsar. Hur kommer några timmar varje dag vid 10 C att påverka innehållet i kylskåpet? Vad sägs om två mindre spikar till 7 C?

Bakgrund: Jag bor i en liten studio. Kylskåpet gör ljud. Jag skulle vilja ha det lugnt på natten. Om jag kan göra det utan täta matsmältning kommer jag att få en timer och stänga av kylskåpet från 2300 till 0800. Om det här är lite för mycket tid utan kylning, planerar jag att stänga av den medan jag somnar (2300 till 0200), sätt tillbaka den igen (0200 till 0400), och sedan ta det lugnt på morgonen igen (0400 till 0800).

Jag har lagt till några temperaturloggare i kylskåpet och tagit ut det manuellt under 2300 till 0800-tiden. Grafen är bifogad nedan. Medeltemperaturen är 3 till 5 C, stigande till 10 C.

Den andra dagen var "dålig" data: Jag lade till några liter vatten för att öka kylkammarens termiska kapacitet (temp spike), men lade dem till sent på kvällen. Vattnet kyldes inte till 4 C, och när jag kopplade ur det tog jag tillbaka temperaturen. Den första dagen, med ett nästan tomt kylskåp, är ett worst case scenario. När kylskåpet är fullt förväntar jag mig att max T vid 0800 är 8 eller 9 C, inte 10 C. Jag samlar in data nu och uppdaterar inlägget om några dagar när jag har kontrollerat variabiliteten.

Om 6-8 C i några timmar, då 8 till 10 C för några få, då är en snabb återgång till 3 C dålig för maten (oftast OJ, sojamjölk, ost och vissa grönsaker), då Jag ska kyla det mitt på natten när jag är djup sömn.

Så ... till frågan: Hur viktigt är ett 4 C-kylskåp? Är några timmar per dag upp till 10 C dålig? Vad sägs om upp till 7 C? Några andra förslag på hur du tysta studion när jag försöker sova?

    
uppsättning mankoff 19.04.2011 03:12

3 svar

1

En annan möjlighet att överväga skulle vara att lägga isblock från en frys under de tider du inte vill köra kompressorn.

    
svaret ges 20.04.2011 11:10
0

Jag tror att det är troligt att du låter hårdvaran fungera som den är avsedd. Istället skulle jag hänvisa din fråga till DIY.se (kanske), för att få reda på hur du kan stoppa ditt kylskåp från att vara så högt.

Så istället för att eventuellt förstöra en massa mat, kolla in patologin för kylproblemet i kylskåpet. Några alternativ jag kan tänka på är att:

  • isolera ljudet (dvs unglamoröst med en filt)
  • Rengör baksidan av eventuella damm (-bunnies) etc
  • Kontrollera att det inte finns några luftblockeringar (fällning av spridningsvärmen gör att kompressorn fungerar hårdare än den borde)
  • Kontrollera att kompressorn är i gott skick
svaret ges 19.04.2011 15:01
0

Har du tänkt på öronproppar? Eller något annat ljud för att maskera det (som en av dessa naturljudmaskiner?)

Grönsaker kan bli dåliga lite tidigare (beror på grönsaken, vissa gillar det lite varmare). Ost kommer nog inte att bry sig. OJ är troligen surt nog att hålla tillräckligt länge för att använda den. Ingen aning om sojamjölk.

Jag skulle definitivt inte hålla kött där inne, eftersom den ideala temperaturen för det ligger något under 0 ° C.

    
svaret ges 20.04.2011 06:25