Schrodingers fjärilstilhistoria om en kontorsarbetare och krut

14

Jag har försökt komma ihåg namnet på den här historien och författaren för dagar.

Berättelsen är Walter Mittyish typ om en man som lever ett vardagligt jordbundet kontorlivsliv under dagen, men på natten när han sover, byter han sömlöst in i en värld av medeltida svärd och hästar där han är en spännande prins. När prinsen somnar, växlar livet tillbaka till kontorsarbetarens liv. (Detta har hänt sedan båda teckenens barndom, så länge de kan komma ihåg.) I berättelsen hotas prinsens rike och kontorsarbetaren försöker hjälpa till med att memorera formeln för att göra krut. Prinsen tror inte att hans "andra" liv är verkligt, men han försöker receptet, gör krutet, och krutet hjälper prinsen att vinna den avgörande striden. Prinsen är dock dödsdöd och dör, och det gör också kontorsarbetaren, men den sista bilden är att kontorsarbetarens ansikte har prinsins fläckande äventyrliga gnista på hans ansikte.

Min far gav mig en samling noveller av den här författaren som inkluderade den här. Min påminnelse är att han var en förgyllent åldersförfattare, och kan ha varit utländsk (dvs inte en amerikansk författare). Han litade också på drömmar i många av hans berättelser.

Eventuella idéer?

    
uppsättning James Acker 15.01.2016 18:56

1 svar

6

Det här är författaren till den ursprungliga frågan (ingen tid att leta upp mitt lösenord); idag när jag tänkte på författarens förnamn kom till mig - Edmund. Efter den ledningen hittade jag författaren, samlingen och berättelsen jag tänkte på: Edmond Hamilton, från "Vad är det som där ute och andra historier" och namnet på historien är "Dreamer's Worlds . En kort period av ytterligare utredning visade att det här förmodligen var en berättelse som skrevs till Edgar Rice Burroughs (via " länk ")

    
svaret ges 14.04.2016 22:37