What "grus" består av 50% lera, 25% sand och 25% små stenar?

4

Som ett tillägg till den här frågan . Jag beställde grus för att grusa min uppfart. Min fru accepterade leveransen. När jag kom hem vad de hade tappat var över 50% lera och lika delar sand och små stenar. Jag lämnade ett meddelande som säger att detta inte är vad jag beställde och väntar på deras svar.

Vilken produkt fick jag troligen? Vad används detta material för?

    
uppsättning Myles 02.10.2014 15:56

3 svar

1

Visas att detta är en lokal-ism för de kanadensiska prärierna. Lokalt grus betyder en blandning av mestadels lera, med lite sand och sten. Dessa samlas separat och blandas i specifika proportioner. Aparently de flesta andra platser i N Amerika skulle kalla detta ett lågkvalitativt grus eller grus.

Jag känner fortfarande att jag beställde en kaffe och fick en blandning av kaffe, te och cola men mitt lokala nätverk av personer som rådde detta är vad som förväntas. Jag antar att det är en lektion att se till att du är tydlig om vad du specifikt vill ha.

    
svaret ges 06.10.2014 20:50
10

Låter som om du har "Crusher Run", när du ville ha "Washed Stone". Den här webbplatsen har en bra beskrivning av vissa olika typer .


Krosskörning


Tvättad sten

Den används som bas för uppfart och vägar, men är vanligtvis komprimerad och täckt av annat material (t.ex. asfalt).

Du kanske har tänkt på något mer som ärtgrus eller liknande. Något som består av små runda stenar, som du kan använda som ett topplager för en uppfart. Medan stenbrottet tänkte du menade mer av ett grus av grunder, så skulle du senare lägga till ett målskikt ovanpå.

Detta är ibland problemet med att beställa sten utan att vara bekant med källan, eftersom " Grus " är en subjektiv term. Att göra saker värre, platser försöker ofta gissa vad du behöver baserat på beskrivningen av det jobb du tillhandahåller.

    
svaret ges 02.10.2014 16:14
1

Vid beställning av "grus" är det viktigt att överväga om det är tvättat eller inte. Det krossade gruset kan komprimeras helt fint. Lerret kommer inte att komprimeras eftersom det inte kommer att låsa ihop. Om du är verkligen orolig kan du lägga lite lut i ditt grus när du kompakterar det och det kommer att stärka det. Ärligt talat får vi alltid den krossade stenen för de vägar vi reparerar här i Mellanvästern, så för en uppfart ska det inte vara ett problem. Storlek CA-6 används mest. Klipporna är cirka 1/2 "-3/4" inklusive "böter" (de små krossade delarna). Sand som fyllmedel är inte dåligt men du kan behöva lite geotextiltyg mellan din sand och grus så att fordonets kraft inte rinner din uppfart snabbare än det borde. På uppsidan kommer sanden att "vika" vatten från din uppfartsbas och det kan öka din livstid. Det beror på marktyperna bredvid din enhet. Allt detta bygger på att täcka uppfarten med asfalt eller betong.

    
svaret ges 02.10.2014 19:59