How arbetar hypnotisk mönster i mörkret?

12

Om du kastar hypnotisk mönster i mörkret (förutsatt att kastaen har mörk syn), fungerar stavningen oavsett, eller måste målet verkligen kunna se (med eller utan mörk syn ) för stavningen att påverka dem?

    
uppsättning DForck42 15.12.2016 16:22

2 svar

19

Enligt stavningsbeskrivningen måste målen (s) kunna se de mönster som stavningen skapat. Eftersom stavningen skapar virvlande färgmönster, skulle jag vilja styra att även i fullständigt mörkare kan målet (s) se det, såvida inte ögonen är stängda eller på annat sätt dolda.

Min resonemang för detta är att svirlande färgmönster, i sig, som en magisk effekt, måste vara ljusbaserade. Även om de inte avger ljus i den meningen att en fackla gör det, måste de vara synliga. Stavningskomponenterna här är antingen en glödande rökningstav eller en kristallflaska fylld med fosforiserande material - i huvudsak en glitter eller en glödstift. Den effekt som de flesta människor förmodligen är bekanta med är att av en glödstift eller sparklar lämnar spår över din syn i mörkret. Man kan till och med säga att dessa spår skapar hypnotiska mönster .

    
svaret ges 15.12.2016 16:30
0

Det kanske inte, för Darkvision berövar dig med färgvision

Medan LegendaryDude har ett utmärkt svar är det inte ett inneboende antagande om att färg betyder lätt. Ett rött band är fortfarande rött i mörkret.

Därför kan vi inte anta att "färgmönstret" är i sig synligt, vilket betyder att det inte ger någon belysning. Således måste en varelse se den med hjälp av Darkvision. Alla Darkvision berövar dig av färgvision, därför kommer nästan alla tecken inte att se displayen.

(Som två undantag kan en Warlock med Devils Sight evocation se fullständigt genom mörkret, som en varelse med Truesight).

Därför påverkas inte varelserna med Darkvision eller utan syn alls.

Även om detta är ett mycket tolkningsfullt svar, och du kan komma med motbevis.

    
svaret ges 16.12.2016 21:30