Är Tony Starks ålder förenlig med hans fars utseende i Captain America-filmen?

47

Nick Fury berättade för Captain America att han har sovit i nästan 70 år. Om Dominic Cooper spelade Howard Stark Senior (farfar till Tony Stark) är det bra, men om han spelade Howard Stark (fader till Tony Stark), då efter 70 år borde han vara 90 eller högre. Tony Stark, hans son, borde vara 60 till 70 år. Är det möjligt? Tony ser inte 70 år i The Avengers.

    
uppsättning user7900 21.07.2012 10:53

11 svar

77

Det finns några plotproblem, men inte baserat på antagandet att Tony Stark föddes när Captain America var fryst i is. I filmerna känner vi inte Maria Starks ålder när hon hade Tony; i själva verket ser vi henne inte alls.

Men vi vet följande:

I den första Iron Man -filmen lär vi oss av ett tidningsklipp som vid 17 års ålder, förlorade Tony båda hans föräldrar i en bilolycka. Dagstidningen är 17 december 1991. Det skulle placera Tons födelse runt 1974.

Meni Iron Man 2 tittar Tony på någon gammal filmfilm av sin pappa. Filmen är daterad 9-15-73. Men sen ser vi en ung Tony Stark som spelar i bakgrunden. Han verkar vara mellan 5-6 år gammal. Detta skulle kunna ge Tonys födelsedag kanske runt 1968.

Så det är lite problem när Tony Stark föddes med dessa filmskärmar, men Tony Starks födelsedatum är i 1968-1974-serien, vilket sätter sin ålder i början av MCU mellan hans mycket sena 30-talet och tidiga 40-talet, som tycks handla om rätt.

Andra världskriget ägde rum mellan 1939-1945. I Captain America: The First Avenger ser Howard Stark ut i hans 20-tal. Så han skulle vara i hans tidiga 50-talet när han hade Tony. Han ser också den åldern i Iron Man 2 gammal filmfilm. Vid sin död 1991 skulle han vara ca 70. Det här verkar alldeles rätt, med tanke på hur Robert Downey Jr. ser ut och skildrar Tony Stark i filmerna. Och igen vet vi inte Maria Starks ålder, så hon kunde ha varit mycket yngre än Howard Stark.

För att svara på din fråga handlar tidslinjen för åldrar om rätt, trots att du inte har Tony Starks äkta födelseår.

    
svaret ges 21.07.2012 12:05
25

Det här är ett problem som filmerna ärvade från serierna. I serierna har några av karaktärerna använts i ett halvt sekel eller mer. För att undvika att alla blir gamla över den tiden använder Marvel en glidande tidsskala . Så Tony Stark är ständigt en vuxen i de aktuellt publicerade serierna, även om det har varit fallet i årtionden. Tidsplanen bryter ner när du har fasta referenspunkter i den här tidsplanen.

Andra världskriget är en av dessa referenspunkter. Kapten Americas universella betydelse, och den rikedom av fiktion som har skrivits om honom, orsakar problem. I den verkliga världen var andra världskriget för 70 år sedan och ökande. Så ett tecken som på 60-talet skrevs för att vara ett barn av någon som är kopplad till andra världskriget, det ger perfekt mening vid den tiden. Men under årtiondena gör den kopplingen till andra världskriget mindre och mindre betydelse i den verkliga världen, eftersom karaktären från 60-talet har sin personliga tidslinje släpad in i framtiden, medan andra världskriget kopplas till det verkliga livet WWII.

Det här hände med Tony och Howard Stark. Tony är Howards barn, och detta grundades årtionden sedan. I Tonys personliga historia har hans olycka som resulterade i att han skapade den första Iron Man kostymen uppdaterats under åren :

Writers have updated the war and locale in which Stark is injured. In the original 1963 story, it was the Vietnam War. In the 1990s, it was updated to be the first Gulf War,[12] and later updated again to be the war in Afghanistan. However, Stark's time with the Asian Nobel Prize-winning scientist Ho Yinsen is consistent through nearly all incarnations of the Iron Man origin, depicting Stark and Yinsen building the original armor together.

Men de har inte ändrat far och son förhållandet mellan Howard och Tony. De kunde ha kommit med Howard framåt i tid, få honom att vara en försvarskonsulent under det kalla kriget, Vietnamkriget, Gulfkriget etc. Men det betyder att han inte längre skulle kopplas till Captain Americas ursprung. Alternativt kan de återkalla honom till att vara Tonys farfar och introducera en ny far till Tony. I stället för att ändra kontinuiteten på något sätt för att åtgärda detta, lät Marvel låta problemet fester.

    
svaret ges 21.07.2012 18:41
24

Lägga till mer konkreta datumkällor till svaret på svaret.

I filmerna:

Howard Starks DOB är 15 aug 1917 [källa: SHIELD karaktärsfiler; även CA1]

TonyStarksDOBär29maj1970[källa:SHIELDkaraktärsfiler]

Vilket gör Howard 53 år gammal vid Tony's födelse, vilket är helt biologiskt möjligt och berättat sannolikt med tanke på hans ålder i videon från 1974, som visas i IM2, när Tony skulle vara omkring 4.

Detta lägger också Howard som 74 och Tony som 21 vid tiden för Starks dödsfall den 17 dec 1991 . Tons ålder 21 år vid denna händelse stämmer överens med rekvisita från IM1.

DennaartikelfrånIMsägerbaraattHowardssontogexamenMITnärhanvar17,vilketinnebäratthanäräldreän17viddennatidpunkt.

Och denna artikel uttrycker uttryckligen Tony som 21 (i tredje kolumnen) vid Howards död.

Så ja, Tony och Howards åldrar är helt internt konsekventa.

    
svaret ges 09.12.2014 17:10
-2

Howard hade Tony vid 53 års ålder. Tony blev VD för starka industrier tack vare Iron Man 1 under den korta presentationen när Roddy skulle ge Tony sin pris. Så vi kan gissa att Tony Avengers 1 är 42. Så år 2014 är han 44 år. Kanske var Maria yngre än Howard, som det inte är någon överraskning. Howard beskrivs som en playboy. Vi kunde lätt bilda honom som någon som älskar unga damer, oavsett vad han är ålder.

    
svaret ges 31.12.2014 15:44
-2
Howard Stark föddes 1917. Hans son Tony föddes när han var 53 år. Howard dog 21 år senare när han var 73 eller 74 år.

Inte allt i filmerna är samma som serierna. I serierna daterade Pepper Happy, inte Tony.

    
svaret ges 29.01.2015 04:10
-2

Inom Marvel Cinematic Universe (och Marvel General) finns det olika Alternativa Universum; aka saker som kan förändras enligt komikerna eller filmerna. Det finns teckningar där Pepper daterar Tony och andra att de inte gillar det faktum att i Comic Ultron skapades av Hank Pym, inte Tony Stark

Jag säger det här för att i komikerna Tony är adoptiv sonen till Starks på grund av att de inte kunde ha det egna och i en annan hade de en son men det fanns komplikationer , etc och ändå antog de Tony.

Jag kanske är fel, men till denna dag har jag inte sett någonstans som säger att han i en av universum är en biologisk son ... så i samband med frågan det kan vara för att eftersom han är antagen de kunde ha varit båda; t.ex. Maria och Howard där i 40-talet och ändå anta honom och ja, det var Tons fader.

    
svaret ges 15.05.2015 06:00
-4

Det är faktiskt inte sant att män inte avtar i fertilitet ... om de faktiskt gör det. det blir allt svårare eftersom de blir äldre. När Howard var femtio (och om hon försökte fostra ett barn) skulle det ta i genomsnitt 12 + månader. Jag var nyfiken så jag tittade på några människors hälsoplatser för att se om det fanns en nedgång. som för kvinnor går de i genomsnitt igenom klimakteriet vid 51 års ålder. Sedan Howard Stark var porträtt som en spelare är den här sista biten mer eller mindre obetydlig ... Maria kunde ha varit mycket yngre. Observera att chanserna att en kvinna blir gravid minskar betydligt efter 30 års ålder med ett ökat antal fosterskador. Dessa tillsammans betyder att Tony Stark var ganska nära att vara ett mirakelbarn.

    
svaret ges 07.01.2015 06:12
-4

Enligt mig är det mycket att hitta sin riktiga ålder. Men för att hitta detta hade jag läst flera artiklar och bloggposter av människor om det. Många har hävdat att han tillhör en annan planet, så han är evigt ung som Asgardian Avenger, Thor.

Som vi alla vet, när kapten America vaknar efter 70 år är han lika ung som Thor. Alla avengers hade besökt olika planeter med Thor, och det är därför de är obetalbara för evigt ungdomar. Det är därför de visar samma ålder av Tony Stark.

Jag tror också att som shapeshifters kan förändras, kan han också ändra sin ålder. Så nu är Tony Stark i trettiotalet eller kanske i histwenties. När allt kommer omkring är han en stor person och centrum för uppmärksamhet överallt. Han är klok, jobbig och vet hur man hanterar all rampljus.

Jag tror att samma sak var med sin far. Jag menar inte exakt detsamma, men nästan detsamma, för när han blir fader till ett barn. han var 50. Det är konstigt. Kanske är det här orsaken till deras uppfinningar eftersom de båda är stora uppfinnare. Vi vet om Tons nedbrytning när hans hela nervsystemet var under kontroll av sin före detta / före detta älskare (jag glömmer hennes namn). Han har byggt upp det igen, så jag tror att han också gjort någonting för sin ålder efter alla sina tillgångar har gått igenom flera uppdelningar och han har byggt upp den igen.

Så enligt mig är han evigt ung.

    
svaret ges 18.03.2015 05:32
-5

Men också en man kan bli en far i vilken som helst ålder efter puberteten. Jag menar att en kvinnas ägg går sämre runt 35 eller 40, men en man kan fostra friska barn fram till sjuttiotalet och därutöver. Så det faktum att Howard var på 50-talet spelar ingen roll.

    
svaret ges 31.05.2014 17:42
-5

Jag har läst Marvel NU! Iron Man comic, där han nämner att han är i trettiotalet, så antar jag att han är 38, 39 kanske?

Åh och ja, han har antagits. Han användes som ett lock för att dölja sin bror Arno Stark. Malekith berättar också för Stark att han är en changeling.

    
svaret ges 09.08.2014 08:32
-7

Tja, egentligen, säger serierna Tony är adopterad (kolla bara Wikipedia!) Så egentligen kunde han vara någon ålderdom, så länge som film Tony är densamma som Comic Book Tony, vet vad jag menar?

    
svaret ges 12.03.2014 19:54