How kan jag spåra ett varelse?

4

Vi kämpar för en strid, när allt verkar förlorat, stjäl en ondskurig skurk i vår parti och stjäl från oss när vi kämpar. Mot alla odds överlever vi. När slaget slutar, inser vi att skurken är borta och väskan med alla våra varor är borta med honom.

Festen består av 6 nivå 8-datorer och 1 nivå 16-dator som består av:

 • Paladin (nivå 16)
 • 2 Bards, Warlock, Fighter (gunslinger), Cleric och en trollkarl

Rogue var en PC, men är nu en NPC efter att ha stalit loot.

Vid denna tidpunkt är skurken cirka 15 sekunder bort från festen. Finns det ett sätt att spåra honom, eller har löftet gått för gott?

    
uppsättning Mark 16.01.2018 17:43

3 svar

12

Överlevnad och perceptionskontroller / Magisk spårning

Medan du inte kan ringa efter vad du ska göra, kan du beskriva vad du vill göra. Spårning är något som någon karaktär kan genom Överlevnad och möjligen Uppfattning (PHB, 178).

Survival. The DM might ask you to make a Wisdom (Survival) check to follow tracks, hunt wild game, guide your group through frozen wastelands, identify signs that owlbears live nearby, predict the weather, or avoid quicksand and other natural hazards.

I framtiden kan du även använda Hunter's Mark för att få bättre chans att hitta dem.

you have advantage on any Wisdom (Perception) or Wisdom (Survival) check you make to find it

Använda Magic, om tillgängligt

Det finns några alternativ tillgängliga för dig, om du har någon som har tillgång och stavningsplatser:

 • Hitta objekt - 2: a nivåspell, 1 åtgärd
 • Hitta varelse - 4: e nivåspell, 1 åtgärd
 • Hitta objekt är förmodligen din bästa satsning eftersom stavningskostnaden är mindre än Hitta varelse - men det borde fungera.

  Scrying är intressant, men 10 minuter som krävs för att kasta det skulle skada mer än hjälp.

  Avstånd till Rogue

  Antag att Rogue har en 15 sekunders start (enligt vad som anges), det är 2,5 rundor. Om de gömde sig i första omgången så kunde de göra ett enda drag som runda, en dubbel nästa och kanske ge dem ett annat enstaka drag för .5-rundan (men det är väldigt generöst och förutsatt att din part fortfarande kämpade under den rundan .) Om vi säger att ROgue hade en 30 draghastighet, är det totalt 120 'bort. Det är tillräckligt långt för att hitta de spåren och sedan spåra honom (alla tar tid) medan rogue fortsätter att röra sig framåt. Hitta objekt är fortfarande ditt bästa alternativ.

  DM beslut

  Hur och om du faktiskt kan spåra Rogue kan så småningom komma ner till DM-storyline. Om saker inte visar sig hur du vill, av någon anledning kan det bero på att det här är en del av den berättelse som DM talar om. Prova och gör vad dina karaktärer skulle göra, men låt också DM berätta för sin historia - det kan bli coolare än att fånga tjuven genast! Om datorerna kan lyckas spåras kan DM också välja att delta i Chase dynamik som finns i DMG.

      
  svaret ges 16.01.2018 18:01
  8

  Inte säker på varför spårning krävs även.

  Om man antar att tjuven måste vara stilla, annars fångas att lämna striden.

  För SRD, s. 84, för att någon skulle kunna flytta sig, skulle de anses vara resande i en "långsam" takt. En långsam takt har högst 200 fot per minut. Eftersom du säger att de bara har en start på 15 sekunder, är det ett kvart eller 50 meter bort ( eller mindre! ).

  Nu har tjuven tre alternativ: fortsätt att flytta i en snygg takt (förutsatt att det finns terräng att vara snyggt), bunker ner och göm tills festen passerar / ger upp, eller kör det.

  Festen kan bara koppla av och söka. Jag rekommenderar att en av varje grupp är ett tecken med hög uppfattning så att den andra karaktären "hjälper" och ger fördel.

  Om det misslyckas, så ja, gå tillbaka till en dedikerad spårningsmetod. scrying magic, Ranger färdigheter, familiars med spårningskunskaper / sinnen, etc.

      
  svaret ges 16.01.2018 18:25
  3

  Rangers kan faktiskt spåra

  De flesta rangers har höga överlevnadsförmågor som spårning ska inkluderas. Ranger borde kunna fråga DM om de kan följa skurkrollen och med DM: s godkännande gör en Survival Skill Check att spåra. Den omarbetade rangeraren har mer information i sin Natural Explorer-klassfunktion om vad de kan och kan inte berätta vid spårning.

  Hitta bekant

  Warlocken får fler alternativ för formen av den bekanta. Dessa inkluderar former som har osynlighet som Sprite, Imp och Quasit. En "spionbekant" är inte en konstnär, när man talade om att de helt enkelt menar att de är bekanta med spionernas handling.

  Magi

  Det finns några stavar som också kan fungera / hjälpa.

  • spå
  • Hitta objekt
  svaret ges 16.01.2018 18:01