Vad är en bra text / video på grundnivå på bostadsrörsverksamhet?

4

Något för den nästan absoluta nybörjaren? Jag har tagit bort 180-graders vinkel smutsfälla under min handfat och rengjort ett rör med en motoriserad orm, men det handlar om det. Alla bokrekommendationer skulle uppskattas mycket. Alla YouTube-videor eller användarnamn skulle vara fantastiska också.

    
uppsättning jamesson 04.10.2011 05:39

3 svar

5

Home Depot och Lowes båda säljer ganska väl illustrerade, grundläggande böcker om VVS. Jag har en, "VVS 1-2-3" som är från en av de två (kan inte komma ihåg av handen, men men jag tror att det är HD) som täcker alla grunderna, har tydliga bilder, lätt att följa anvisningar och gör du tror, "Åh hej ja det är uppenbart ..."

När det gäller videor - det finns alltid avsnittet DIY-nätverk VVS.

    
svaret ges 04.10.2011 12:33
3

Du kan försöka webbplatsen Home Improvement Stack Exchange , jag har hört att det finns några killar där som är ganska bra att svara mest VVS frågor. Du kan försöka söka på sidan i Plumbing -taggen, för frågor som andra har frågat om VVS. Ange bara [VVS], följt av din fråga i sökrutan.

Du kan också gå vidare till Meta webbplatsen och begära några VVS-sätt att läggas till i bloggen, jag ' Jag är säker på att det finns några folk i samhället som kan skriva upp några bra artiklar.

    
svaret ges 04.10.2011 14:33
1

För det andra böckerna från Home Depot och Lowes: de har snygga bilder och stegvisa instruktioner.

Men jag tror att de måste kompletteras med övning, innan du försöker göra den riktiga saken. Till exempel: Svettning av ett rör är lätt efter ungefär det tredje försöket - om du gör det i din verkstad. Om din första gång är medan du är upp och ner under disken, riskerar du att ställa in huset i brand. Och du kommer alltid att oroa dig för att leden kommer att springa mitt på natten.

Förutom hur böckerna är, föreslår jag att jag letar efter en bok som täcker grundläggande designfärdigheter och kodkrav - saker som ordentligt sluttande och avluftande avlopp. Jag kan inte rekommendera något, men förväntar mig att ditt lokala bibliotek skulle ha flera som du kan bläddra (eller få via interbibliotekslån). Detta är grundläggande kunskaper, och borde vara samma i någon bok.

    
svaret ges 05.10.2011 13:39