Var slutar Tokaido Shinkansen i Tokyo?

8

Jag planerar att ta Nozomi-kategorin av Tokaido shinkansen från Osaka till Tokyo. Jag försöker lista ut var exakt i Tokyo stannar det. Så som jag kan berätta från Googling stannar den i Tokyo Station , men jag har inte kunnat få en definitiv bekräftelse på det och jag vet att Tokyo har många järnvägsstationer.

Kan någon bekräfta detta?

    
uppsättning David Grinberg 06.04.2017 03:55

3 svar

10

För Tokaido Shinkansen, Shinagawa station och Tokyo station är de två enda stationerna i Tokyo.

Du kan bekräfta detta från officiella tidtabellen .

    
svaret ges 06.04.2017 04:08
8

Tokaido Shinkansen tåg stannar vid Tokyo Station (東京 駅) i Chiyoda och Shinagawa Station (品 川 駅) i Minato.

Båda stationerna är tillgängliga för de stora städerna JR-linjen i Tokyo, Yamanote-linjen; Tokyo Station är också tillgänglig vid tunnelbanan Marunochi i Tokyo Metro.

Båda stationerna har också direkt JR-tågtjänst till NRT. JR East Narita Express Line är en begränsad expresstjänst från Omiya Station / Ofuna Station till NRT (Narita Airport Terminal 1 och Terminal 2/3 stationer) - kostnaden är 3,020 yen från Tokyo till NRT och 3.190 yen från Shinagawa till NRT, men Den omfattas av ett JR-pass om du äger en. Observera dock att Narita Express är ett begränsat uttryck, och alla platser är reserverade. Du kan göra det online , eller vid en Midori-no-madoguchi (み ど り の 窓 口) "grönt" biljettkontor på Narita-stationen.

Alternativt kan du ta det snabba servicetåget, Aiport Narita, som också serverar samma rutt. Det är långsammare (80-90 min) än det begränsade uttrycket, men det är mycket billigare: 1.490 yen från Shinagawa, 1320 yen från Tokyo. Flygplats Narita är bara ett förlängt Sobu Express snabbtåg, och inga reservationer måste göras. Men om du tar ett JR-tåg, var försiktig, vilket tränar dig ombord! Se till att tågets destination är Narita Airport Terminal 1 Station ( Narita-kuko-eki yuki ). Du kanske också vill studera tidtabellen.

Om du är på Shinagawa har du också ett extra alternativ att ta ett Keisei Electric Railway-tåg. Även om Keisei Main Line inte går till Shinagawa, driver de en genomgående service på Keikyu Main Line genom Toei Asakusa Line; Shinagawa Station ligger på Keikyu Main Line. Således kan du ta ett Keisei Main Line-tåg om du går till Keikyu-delen av stationen. Detta kostar dig 1.502 yen och runt 80-90 minuter, så det är ganska likt Sobu Express Airport Narita-tjänsten i alla avseenden. Direkt Keikyu tåg från Shinagawa Sta. till NRT är sällsynta; du kanske vill använda reseplaneraren på Keisei webbplats för att planera din resa framåt av tid (rulla ner, det är längst ner till vänster).

Naturligtvis har du också andra alternativ som innebär överföringar (t.ex. överföring till Ueno och ta Keisei Skyliner där), vilket också kan vara värt att överväga. Men eftersom jag antar att du inte är bekant med Tokyo, föreslår jag dig heller:

  • avstiga vid Shinagawa Station och ta Keikyu via tåg till Narita eller Sobu Express Line Airport Narita snabbtåg, eller:
  • avgår i Tokyo och ta Narita Express.

Jag rekommenderar den första; det är mycket billigare. Men om du råkar ha en JR Pass eller inte har mycket tid, ta det andra alternativet.

    
svaret ges 06.04.2017 07:59
7

Tokaido Shinkansen stannar vid Tokyo och Shinagawa stationer. Det stannar också vid Shin Yokohama station som ligger i Kanagawa prefektur, men mycket nära till mycket område i Tokyo.

Om du kommer till Narita, så Tokyo station definitivt. Tokyo - Narita av Narita Express är mindre än en timme.

Om du vill resa billigare och inte bry dig om de extra 30 ~ 60 minuterna (beroende på trafiken) kan du använda bussen. För att du ska gå till Osaki (大 崎) station som ligger 3 minuter bort från Shinagawa (品 川) station. Där kan du ta bussen. Det tar dig ca 75 minuter (minimum) från Osaki till Narita (成田空港).

    
svaret ges 06.04.2017 05:59