Var finns errata publicerad / publicerad?

21

Vart kommer ändringar och korrigeringar till guider och handböcker för 5e att hittas? Jag är intresserad av bland annat en grapplerbyggnad och vet inte var man ska se för att se om den sista kulten för grappler feat har ändrats. Grappler-exemplet åt sidan, det borde vara användbart att veta för framtida korrigeringar.

    
uppsättning Korack 14.11.2014 16:56

4 svar

15

En uppsättning errata för D & D 5e corebooks har publicerats direkt till en nyhetsartikel från vilken de kan hämtas: Errata för Monster Manual och Dungeon Master's Guide . (Trots namnet kan PHB errata också hittas där.) Direktlänken till PDF-filerna finns här för PHB , DMG och MM . Denna artikel innehåller också en länk till Sage Advice Compendium och några andra resurser som är specifika för 5e - det är en bra att bokmärke!

Tillsammans med detta har Basic 5e D & D-pdfs uppdaterats som finns på D & D Basic Rules webbplats.

    
svaret ges 11.06.2015 15:02
11

Flera 5e-designers har tagit ställning till reglerfrågor över Twitter-Jeremy Crawford, Mike Mearls, Chris Perkins och Rodney Thompson. 1 Men Mearls uppgav i sin reddit AMA att hans svar endast är hans erfarenhet och Crawford är "officiell reglerexpert". Perkins tweeted som Crawford är "resident rules salvia" och bekräftat som Crawford ger de officiella svaren. Crawford bekräftade sin "officiella" status i början av november 2014, tweeting "Ja, någon officiell dom är gjord eller godkänd av mig. "

Vid den här tiden (januari 2015) är 5: e designer Jeremy Crawford den officiella källan för errata och reglerna förtydliganden. Crawford och Perkins har tweeted om en officiell FAQ (initialt slated för release för hösten 2014 ) och en kommande 5: e regelspalten på guiden webbplats, även om det inte har materialiserats. Det senaste från Crawford är:

Errata documents are definitely on the way, starting with the Player's Handbook. They'll start coming out before the spring. / When I say "before the spring," that means spring is the latest you'll see it. / The errata documents will focus on corrections—adding any missing words and replacing or cutting incorrect ones—not on redesign. (Tweets, 22-24 Jan 2015)

När det gäller den tredje punkten i Grappler-festen har Crawford tweeted två gånger i januari 2015:

The bullet simply shouldn't be there. It erroneously refers to an old version of the grappling rules.

och

That part of the feat is an error. It refers to a playtest version of the grappling rules.

 • Sage Advice , en inofficiell D & D-webbplats, samlar och katalogiserar 5e designers regler tweets.
 • svaret ges 24.01.2015 22:25
  3

  Den senaste versionen av Sage Advice Compendium bör innehålla en lista med länkar till errata för enskilda böcker

  pizzeria verkar inte vara upprätthållande en enda aktuell referenssida som listar alla aktuella errata eller hur man hittar den; errata publiceras i enskilda artiklar i avsnittet " Sage Advice " på WotC-webbplatsen och dessa artiklar visas inte att uppdateras när senare errata påverkar samma resurser publiceras. Detta gör att försöka söka efter relevanta errata ganska irriterande, eftersom den ordning de indexeras av sökmotorer inte nödvändigtvis sätter den senaste versionen överst i listan.

  Förmodligen det mest tillförlitliga sättet att hitta aktuella errata för 5e produkter är att söka efter den senaste versionen av Sage Advice Compendium (från denna redigering, det skulle vara 2019 release , men det kommer förmodligen att ersättas i framtiden). SA Compendium sammanställer mycket av de officiella domarna och förtydligandena i Sage Advice-kolumnen och av ledande designer Jeremy Crawford, men mest relevanta öppnas också med en lista med länkar till enskilda errata-dokument för de publicerade böckerna. Den relevanta delen från 2019 SA Compendium återges nedan.

  Errata

  Errata have been issued for certain fifth edition books and can be downloaded at the following locations.

  Player’s Handbook

  http://media.wizards.com/2018/dnd/downloads/PH-Errata.pdf

  Monster Manual

  http://media.wizards.com/2018/dnd/downloads/MM-Errata.pdf

  Dungeon Master’s Guide

  http://media.wizards.com/2018/dnd/downloads/DMG-Errata.pdf

  Hoard of the Dragon Queen

  http://media.wizards.com/2016/downloads/DND/HotDQ-Errata.pdf

  Princes of the Apocalypse

  http://media.wizards.com/2016/downloads/DND/PotA-Errata.pdf

  Out of the Abyss

  http://media.wizards.com/2017/dnd/downloads/OotA-Errata.pdf

  Sword Coast Adventurer’s Guide

  http://media.wizards.com/2017/dnd/downloads/SCAG-Errata.pdf

  Volo’s Guide to Monsters

  http://media.wizards.com/2017/dnd/downloads/VGtM-Errata.pdf

      
  svaret ges 15.06.2018 12:22
  2

  Errata finns på WOTC D & D-webbplatsen under Sage Advice-sektionen av fliken Artiklar. De producerar en ny artikel i denna kategori varje månad, efter behov, och visar länkar till information om andra D & D-referensmaterial där.

  Dessutom innehåller Sage Advice webbplatsen svar på reglerfrågor som ställdes av Mike Mearls och Jeremy Crawford. Crawford svar anses Regler som skrivna och regler som avsedda.

      
  svaret ges 14.11.2014 17:00