Flyger med motorcykelutrustning

11

Jag planerar en resa för att återställa en motorcykel från en avlägsen stad. Den perfekta resan skulle flyga till den där platsen och komma tillbaka på cykeln, men det skulle kräva att jag skulle transportera mitt ridutrustning med mig i planet: läder, stövlar, handskar, ryggskydd och kraschhjälm.

Allt detta är skrymmande och dyra saker, och en kraschhjälm kan skadas om den släpps eller slås hårt.

Jag förväntar mig inte att något flygbolag tillåter mig en kraschhjälm som handbagage; och bär det hela tiden är otrolig :-)

För att komplicera saker skulle jag komma tillbaka på cykeln, så någon hård resväska skulle behövas kvar.

Hur transporterar folk normalt den typen av saker?

    
uppsättning Diego Sánchez 14.03.2016 23:39

4 svar

9

Det finns en bra guide om hur man kan flyga med motorcykelutrustning som är psoted på Ride Apart, som går igenom alla de frågor du ställde punkt för punkt. Från och med typen av bagage föreslår det en duffelpåse, liten nog att betraktas som en framdrift och tillräckligt stor för att passa alla dina redskap. Du behöver inte köpa den här exakta väskan, men du kanske vill hitta en liknande konfiguration.

När det gäller hjälmen kan du bära den på ett plan som din personliga handväska. Placera den i en vadderad hjälmpåse, dra den över axeln och du är bra att gå. Som en försiktighetsåtgärd, se till att din biljettpriset ger dig en personlig handbagage (europeiska lågprisflygbolag gör det ibland inte så här). Citat från länken:

So how do you get it on a plane? You carry it with you as your personal item. Just throw it in a helmet bag (Bell makes the best ones, they come with any new helmet purchase) and tell anyone who asks that it’s your murse. Airport security apparently isn’t aware that these things make excellent blunt impact weapons; I’ve only been hassled once, in Heathrow, immediately following a terrorist attack in that country. It’s never once raised an eyebrow elsewhere and even makes a great conversation starter if you happen to sit next to a pretty girl...or guy. Just keep in mind that it likely won’t fit under your seat and needs to go in the overhead.

Resten av växeln går säkert i duffelväskan. Skinnkläder, pansar, stövlar och handskar är osannolikt att betrakta som farliga / förbjudna föremål. Det enda problemet du kan ha är om ditt redskap innehåller metallplåtar / tallrikar. Dessa blir allt vanligare på både handskar och läder, och kan höja en ögonbryn eller två.

Ett slutgiltigt tips: om du har en tvådelad läder kostym, bära jackan på flyg och packa bottnen i påsen. Kom bara ihåg att ta bort ditt ryggskydd eftersom det blir obehagligt under flygningen.

    
svaret ges 16.03.2016 11:50
8

Du kan använda en mjuk duffelpåse som kan vikas upp och fästas på toppen av ditt redskap när du kör motorcykeln. De är vanligtvis mer hållbara än en kartong och undviker fraktbehovet i en hårdsidig resväska.

Du kan packa din hjälm i mitten omgiven av andra delar av dina ridkläder. Stuff några gata kläder eller tshirts, etc inuti hjälmen, sedan linda den med din ridning jacka och placera den med andra kläder på toppen och under i mitten av duffeln. Jag har bära flaskor vin som sålts i mina duffels och fick dem att överleva bra.

När du väljer en duffel att använda, lägg upp ditt redskap för att få en uppfattning om volym och köp en duffel den storleken, inte större. En duffel som är helt full är ganska stel, men om det finns tomt utrymme blir slut på disketten. Om det inte är tillräckligt styvt när du är förpackad eller du fortfarande är lite orolig för skador, kan du alltid klippa några pappersstycken med samma längd och bredd på duffeln, och skjut dem runt på utsidan.

    
svaret ges 15.03.2016 03:00
0

Du kan packa ditt redskap i en kartongkartong och kontrollera det. Ring flygplatsen för att se om det finns några speciella krav för att kontrollera sådana paket.

    
svaret ges 14.03.2016 23:54
0

Varje flygplats är annorlunda. Jag bar mina på planet genom Gatwick att åka på Kuba - inget problem, men på Havana flygplats på vägen tillbaka tog de mig av. Har inte tid att ta tillbaka det för att checka in, så de hade det. Det var en £ 350 Schuberth så jag var inte så glad

    
svaret ges 10.02.2019 23:14