Temperaturövervakning för varmtvattensystem (RP-2-anslutning)

0

Min HWS har en sekundär utloppsanslutning som jag inte använder, och jag skulle vilja använda den för att installera en termisk sond som jag kan övervaka.

HWS RP ¾ / 20 temp sond?

Vet någon om ett praktiskt sätt att installera en temposond av något slag via en RP-2-kontakt på en HWS som hålls under huvudstrycket? (Självklart ska jag isolera den för installationen). Jag har hittat några alternativ som är $ OMGWTF , men inget som ser väldigt praktiskt ut.

Har någon gjort något sådant? Om så är fallet, hur tränar det ut? Någon rådgivning?

HWS-specifikationen säger att det är BSP RP ¾ / 20.

Men varför?

Jag har nu en dum tim timer på min strömfördelningskort som gör att jag kan begränsa sin ökning till solens generations timmar. Men det är svårt att ta reda på vad de bästa gränserna för att tillämpa är, och svåra att justera. Jag skulle verkligen vilja kunna köra en temp sond från HWS och datalog den från en mikrokontroller eller RPi eller liknande, men det betyder att du kan installera sonden på toppen av HWS på ett säkert och säkert sätt.

Senare skulle jag kunna använda PWM / PLL för att göra solavledning, men på grund av vår otroliga installation (2 x 2,5 kW omformare i 2 olika faser, ingen av dem HWS-fasen) är detta inte lika enkelt som "få EMonPi och OpenEnergyMonitor vidarekopplare , gjort". Det skulle behöva $ massor av hårdvara och sannolikt sw-anpassningar, då måste du fråga om det är meningslöst.

Såvitt som jag kan säga att HWS utsätter ingen data om sin egen termometer, är det en dum, enkel, pålitlig mekanisk enhet. Och det skulle inte fungera när HWS är avstängd ändå. Så jag kan inte använda befintliga HWS-anläggningar.

Ej manöverdon eller termostater

Jag letar inte efter termostater, eller en termostat. Jag är efter en digital avläsning eller helst en utgång i SPI (föredraget), i2c eller 1-trådsform.

Ett alternativ jag tittar på är att köra en termoelementledning till en extern sensor men jag är ganska orolig för konsekvenserna av dess tryckintegritet om jag inte har en hyllanpassning.

Ytkontakt nog?

Ett alternativ kan vara att övervaka temperaturens yttemperatur under isoleringen eller tankytan. Någon som gjort det? Arbeta tillräckligt bra? Lättare? Jag kan bara förutse det för att uppskatta det faktiska interna temp baserat på att veta termosterminställning.

Annars verkar det att det finns termovärden avsedda för denna typ av sak, där du sätter den förseglade, maskinerade termowellen i, använd sedan en vanlig temp sensor i brunnen.

Råd?

    
uppsättning Craig Ringer 06.09.2018 07:46

1 svar

0

Jag tror att du svarade på din egen fråga. Faktum är två gånger!

Om du kan använda sekundäruttaget utan att slå ett hål i tanken som är bra. Du köper bara en temperatursond som är tillgänglig med en kompatibel montering. Om du inte hittar någon som är 3/4 ", kan du använda något mindre med en reducerare.

Om du inte vill gå till detta problem kommer det självklart att sätta sensorn direkt på tankens sida under isolering, lite svalare än en sond i mitten av tanken, men IMO kommer vara tillräckligt nära för din Ansökan.

Alla OMG industriella saker du hittade är förmodligen onödiga, en billig 2,8K termistor tapad med folieband till sidan av tanken under isoleringen kommer förmodligen att fungera för dig.

    
svaret ges 06.09.2018 13:51