Vem är Randy Waterhouses far i Cryptonomicon?

10

Jag läste just Cryptonomicons kapitel 70 - "Origin", och i slutet av det fick jag inte riktigt vems Randy Waterhouses far. Alla Lawrence Waterhouses barn kallas "farbror" eller "moster" i kapitlet, och jag räknade fem av dem: Tom, Red, Nina, Geoff och Anne.

Så jag är förvirrad. Vad heter Randys föräldrar? är hans far en son till Lawrence, eller är hans mor en dotter till Lawrence?

    
uppsättning Óscar López 14.05.2013 06:29

2 svar

10
 • Randy kallas "äldsta son till äldste son" av Lawrence Waterhouse
 • Randys mamma och pappa nämns aldrig med namn, och den enda siddialogrutan av någon av dem är "Åh, såsbåten!" av sin mor.

Anmärkningar:

Jag tror inte att alla "pappas" syskon nämns med namn, och några tanter och farbror som är nämns med namn är relaterade till äktenskap. t.ex. Det finns minst tre Waterhouse-döttrar. Onkel Röd hänvisar till en "kattsvamp" mellan Nina och hennes "syster * s *." (Röd är Randyas farbror genom äktenskap med sin moster Nina.)

Under denna middag med GEB Kivistik, Charlene och andra "hobbits", säger Randy "Min pappa är ingenjör. Han undervisar vid en statsskola." [Senare identifierad som Palouse College] Han rankar också tillräckligt hög i Palouse College för att representera det vid insamling med företag. Med tanke på hans informationsvetenskap och ledarskapsförmåga är det förvånande att Randys far inte inkluderades i diskussionen mellan farbror Geoff, Uncle Red, Uncle Tom och Randy om att ställa in x-y-systemet. Om han hade, skulle hans förnamn ha nämnts, eftersom Red reciterade deltagarnas namn till Nina.

    
svaret ges 14.05.2013 17:37
5

Randys fullständiga namn är Randall, efter sin pappa.

Alla citat från kapitel 70, Ursprung .

 • Det finns fem Waterhouse-barn:

  (...) equally divided among her five offspring.

 • Randy kallas äldste sonens äldste son:

  Aunt Nina says, "How about you, Randy? As the eldest son of the eldest son, you must have some feelings about this."

 • Det finns tre par farbröder och tanter som nämns med namn:

  • Tante Nina (née Waterhouse) och hennes man, farbror Röd
  • Farbror Tom Waterhouse och hans fru, moster Rachel.
  • Farbror Geoff och hans fru, moster Anne.
 • Nina har två systrar:

  "(...) a, well, catfight, that you and your sisters were conducting all day yesterday."

 • Randys föräldrar lever och är närvarande, och hans far var sannolikt inblandad i att diskutera hur hans mormors arv skulle vara lika uppdelad bland hennes fem avkommor:

  "(...) My father knows a researcher in Geneva who has done work on problems isomorphic to this one, and sent him e-mail last night. (...)"

 • De personer som var inblandade i diskussionen heter Randy, Tom, Geoff och Red.

  "Well, that brings me to the breakthrough that Randy and Tom and Geoff and I finally came up with at about two A.M. (...)"

 • Från (1) vet vi att det är hans pappa som är ett Waterhouse-barn, vilket är meningslöst, eftersom Randys efternamn också är Waterhouse. Från (2) vet vi att varken Röda, Tom eller Geoff är hans far. Från och med (3) kan vi dra slutsatsen att moster Anne föddes en Waterhouse också, eftersom det måste finnas minst en annan (namnlös) syster och en (ännu inte namngiven) bror, Randys far. Från (4) och (5) kan vi övertyga om att Ninas andra syster är troligen ogift och att Randys fader var närvarande under diskussionen och måste kallas Randy, så Randy namnges efter sin far.

  Det förefaller mer troligt att Randys fader är involverad i att diskutera arvet än Randy själv, speciellt sedan vi lärde oss i kapitel 6, The Spruce of Onan , att Randys far är ingenjör, undervisar på en statskola. Det skulle vara konstigt att lämna Randys fader ur diskussionen men ha Randy i den.

  Jag måste erkänna att det finns några bevis för motsatsen, som farbror Red säger till Nina, i närvaro av Randy:

  This is what your brothers, and brothers-in-law, and Randy and I were debating so late into the night last night.

  Vilket tycks peka på Randys närvaro under diskussionen.

      
  svaret ges 01.05.2014 13:58