Har något tecken eller en inställning som introduceras i en Marvel TV-show fortsätt att visas i en film?

3

Som det är välkänt finns det en splittring mellan Marvel Studios och Marvel Television. I allmänhet, medan den är officiellt satt i samma universum, kommer serierna att referera till filmerna, men filmerna kommer inte att referera till programmen.

Finns det någon förekomst av en karaktär, inställning eller händelse som introducerades för en av MCU-programmen (dvs SHIELD, Carter, Daredevil, Jessica Jones) som har gått på att visas i en MCU-film?

    
uppsättning ibid 10.01.2016 19:29

2 svar

10

Här är tre kandidater som kommer i åtanke. Alla tre av dessa är begrepp som har rötter i serierna, men först uppträdde i MCU i Agents of SHIELD :

  • Det röda rummet. Det här är den sovjetiska träningsanläggningen där Dottie Underwood ( Agent Carter ) och Black Widow var båda utbildade som barn.

    Den visas i Agent Carter s01e05, som sändes i februari 2015 - vi ser Dottie som ett barn i Röda rummet, och Hurling Commandos hittar den övergivna anläggningen.

    Sedan i Age of Ultron , som släpptes i maj, har Black Widow flashbacks (inducerad av Scarlet Witch) till sin tid i Röda rummet.

  • The Inhumans. Detta var en stor plotlin i den andra serien av Agents of SHIELD , och Marvel har också meddelat en 2019 film med titeln Inhumans , som kommer att introducera dem till film franchisen.

  • Kree. Vi ser ett Kree-lik i Agents of SHIELD s01e14 (mars 2014), även om den exakta arten inte känns igen vid den tiden. De får namnchecked av Lady Sif i s01e15. (Jag tror inte att vi får bekräftelse på att det är ett Kree-lik till serie 2.)

    Deras filmdebut är Guardians of the Galaxy , som släpptes i augusti 2014.

Jag kan inte tänka på några MCU-ursprungliga tecken eller inställningar som överfördes till filmerna, även om jag minns att se intervjuer med Marvel execs som sa att de inte var emot ideen.

Generellt tenderar smulor att falla i andra riktningen.

    
svaret ges 10.01.2016 20:16
1

Räknar Hydra-ledaren Lista ?

Han uppträdde för några episoder i Agents of SH.I.E.L.D och dödades sedan av Iron Man i Avengers: Age of Ultron .

    
svaret ges 10.01.2016 19:50