3 Växelriktare för värmare

0

Jag har en värmare med inbyggd termostat. Jag har också en annan i väggbrytare (ser precis ut som en taklampa) som styr om värmaren är på eller av. Jag vill byta in väggkontakten med en annan strömbrytare som har en timer så att jag kan styra när värmaren slås på och av. Jag inser att det här inte tillåter mig att kontrollera termostaten.

Ledningsnätet i väggkontakten ser ut så här:

Framsidan är så här. De svarta trådarna är till vänster, de röda ledningarna till höger.

Även om det här skulle vara kopplat som denna 3-vägs switch men det ser ut som in och ut-ledningarna är inte vid diagonalt motsatta ändar av omkopplaren som i det diagrammet. Jag kan också felstrycka diagrammet eftersom jag inte förstår trådfärgerna. Jag antar att den röda tejpade gruppen är het och den vita tejpade gruppen är neutral men vet inte vilka ledningar i den tejpade gruppen är in och ut.

Ledarna med röd tejp runt dem är 120V, ledningarna med vit tejp runt dem är vid 0V. Kan någon förklara hur den här kretsen är ansluten?

    
uppsättning Ben 08.01.2017 20:17

1 svar

1

Detta är ett jobb för en programmerbar termostat, inte en timeromkopplare

Den aktuella värmaren, en kadett RM162, är en 240VAC-enhet, därmed tvåpoliga omkopplaren (som oavsiktligt demonterades av OP). Timeromkopplaren OP har tyvärr en enpolig, 120VAC-enhet. Medan ett relä kan användas för att komma runt denna begränsning är det billigare och lättare att använda en linjespännings programmerbar termostat istället, till exempel Honeywell TL8230A1003 .

    
svaret ges 09.01.2017 01:53