Finansiellt stöd för Frankrike Schengenvisum

5

Jag planerar att ansöka om Frankrike Schengenvisum snart. Detta är totalt 9 dagar (inklusive resor). De behöver mina aktuella kontoutdrag under de senaste 3 månaderna.

Regn på beviset på ekonomisk status, minsta balans för mig verkar vara 65 * 9 = 585 euro säger 600 euro.

Min fråga är: Måste jag ha den här minsta balansbeloppet (600 euro) på varje dag under de senaste 3 månaderna ELLER är det bara att jag måste ha detta belopp som balans bara på senaste uttalandet? Anledningen till att jag frågar detta är att det på vissa dagar under de senaste 3 månaderna - min balans på löpande konto har mindre än det minsta behövde, men det senaste saldot är ganska mer än detta.

    
uppsättning Bhaskar 26.01.2014 16:55

2 svar

4

Jag är inte medveten om några regler eller riktlinjer som kräver ett visst saldo på varje dag under de senaste tre månaderna, men Handbok för behandling av viseringsansökan och ändring av utfärdade viseringar listar också löneförklaringar eller anställningsbevis som sätt att bevisa tillräckliga medel och inkluderar då följande:

Consulates should be aware that, in some countries, a loan may be obtained in cash just for the purpose of presenting the equivalent of the requested means of subsistence to the consulate and the cash is returned when the visa application has been submitted. In such countries, consulates may refuse to accept presentation of cash as proof of means of subsistence.

Jag antar att bankredovisning över tre månader är främst ett sätt att se till att du har erhållit de nödvändiga medlen på ett legitimt sätt och inte bara sätter pengar på ditt konto för att det ska se bra ut för ansökan. Att ha en regelbunden inkomst och en stabil situation att återvända till skulle också göra dig mindre benägen att stanna olagligt i Schengenområdet efter ditt besök.

    
svaret ges 26.01.2014 20:55
1

Om du har den erforderliga summan i din bank när du ansöker om visum, borde det inte vara något problem om du hade mindre än nödvändigt belopp en månad före eller så. Den främsta anledningen till att du presenterar kontoutdraget till ambassaden är att du har det önskade beloppet i din bank när du planerar ditt besök och du kan bära dina utgifter på egen hand.

    
svaret ges 17.03.2014 00:02