Can husägare installerar sänkt fettfällor för att förhindra uppbyggnad i septik / avloppsledningar?

1

Mitt septiska system blir periodiskt förtäppt med härdat fettuppbyggnad vilket jag måste rengöra manuellt (ungefär två gånger per år). Jag använder en bakterieadditiv varje månad och tanken pumpas två gånger per år. Systemet är väldigt gammalt, men jag tror inte att problemet är något annat än det här fettet bygger upp. Jag undrar om fettfällor säljs / installeras i hem som de är i restauranger och om det skulle hjälpa till. Finns det en fettfälla utan kommersiell storlek?

    
uppsättning Drai 31.12.2014 19:56

2 svar

3

Dumpa inte fett ner i avloppet. Kassera det i papperskorgen (eller använd den för ytterligare tillagning.) Häll ut fett / olja i en burk för kylning, eventuell kylning och återanvändning, eller kassera i papperskorgen. Torka av det resterande kvarvarande fettet ur krukor och kokkärl på en pappershandduk och kassera den innan du tvättar.

Går också med rekommendationerna från praktiskt taget alla folkhälsoavdelningar och samverkansförlängningar och sluta slösa bort pengar på "bakterieadditiv" - ingen gör något bättre än dem i avfallsflödet naturligt, och vissa har skadliga effekter (de lyckas med " vätska avfall "och anslut din avloppsfält när hela punkten i septiktanken är att separera de fasta ämnena så att de kan pumpas ut.) Ett pluggat avloppsområde är mycket dyrt (du behöver ett nytt avloppsfält.)

Du kan installera en liten fettfälla innanför, men då måste du behålla den. Eller så kan du installera en stor fettfälla (ungefär som en annan septiktank) utanför ... men då måste du behålla det (på vissa ställen finns det ett minsta pumpschema enligt lag för fettfällor.) Fettfallsunderhåll är bestämt brutto - det luktar hemskt.

länk

länk

länk

länk

    
svaret ges 31.12.2014 21:00
0

Jag har en liknande fråga, men jag tror att det kan bero på att tunga tvättmedel "krämer" används för att skära tunga fetter och fetter från matlagningsfartyg. Emulsionen som skapas separerar sedan efter sig i avloppsrörets svalare omgivningsomgivning vilket resulterar i vidhäftning till PVC-rörväggarna som orsakar periodisk blockering.

Planerar att utforma och installera en 5 gallon fackfack som kan repareras precis utanför köket.

    
svaret ges 25.11.2018 13:37