Kortsiktiga mobilplaner för Japan med röstsamtal

3

Jag ska besöka Japan för en längre tid snart. Besöket är tillräckligt länge för att jag vill ha ett lokalt telefonnummer, men tillräckligt kort för att jag inte kommer att anses vara bosatt och få uppehållskort (längden på mitt besök faller bara lite under 90 dagar).

Jag har Googled lite på både engelska och japanska, och tittade på den här -frågan, men hittade inte ett förbetalt SIM-kort (eller liknande) som har både röstsamtal och en giltighetstid tillräckligt länge för att den skulle inte vara tråkigt att få ett nytt kort, som, varannan vecka. SoftBank leasing SIM kommer nära, men det är lite dyrt (110 yen / dag).

Jag är faktiskt på Project Fi och har gratis global data roaming, så jag behöver inte alls en data-bara plan. Jag förväntar mig egentligen inte att använda mitt japanska nummer så ofta; kanske bara för tillfällig telefonsamtal eller textmeddelande. Med det sagt vill jag ha ett japanskt nummer praktiskt, för jag förväntar mig att behöva det från tid till annan. Så är den här SoftBank-uthyrningsvaran mitt enda val, eller finns det några bättre val där ute?

    
uppsättning xuq01 08.05.2018 04:12

2 svar

4

Svara på min egen fråga efter lite mer grävning:

Mobal verkar ge en bra plan på 1000 yen / månad (endast röst och SMS, som Jag behöver inget data).

    
svaret ges 08.05.2018 05:11
1

Du kanske bara vill få ett Line.app-konto och / eller VOIP-nummer, till exempel via Skype eller annan tjänst som ger dig ett lokalt nummer.

Jag hittade i Japan att alla föredrog att Line skulle kommunicera, och ingen ringde mig någonsin på röst utom för officiell verksamhet.

    
svaret ges 19.05.2018 17:18