Nord-Cyperns turistvisum för resedokumentpasshållare

4

Hej folk jag behöver din hjälp med lite information. Jag är en palestinsk. Jag har ett resedokument som är ett palestinsk egyptiskt pass. Jag bor i Abu Dhabi, UAE.

Jag planerar att besöka min vän på norra Cypern. Han är en student. Jag frågade representationskontoret i norra Cypern i UAE. De bad mig om

  • ett 6 månaders giltigt pass
  • flygbiljettbiljett
  • och en hotellrekommendation

Eftersom jag kommer att stanna hos min vän, bad de om en inbjudan från min vän, hans inskrivningsbekräftelse och hans kontoutdrag. De kommer att ge mig ett papper eller tydligen ett stämpel som jag ska visa på Ercan International flygplats.

Så vad jag vill veta är om jag kommer att kunna komma in norra Cypern eller mitt besök kan avvisas på Ercan International flygplats på grund av passet jag håller. Jag är rädd att alla mina pengar kan gå i spill, trots att jag har alla papper redo och sorterade. Jag skulle uppskatta råd från någon.

    
uppsättning Ahmed bassam Ali 25.10.2017 19:07

1 svar

1

Kraven på norra Cypern är förmodligen densamma som för Turkiet, vilket är att palestinska medborgare i förväg behöver visum . NTTC-kontoret i UAE har ditt pass de vet vilken typ det är. Om de utfärdar visum (vare sig i pass eller på fristående blad) är det bra att gå. Det är möjligt du kan bli vägrat tillträde vid ankomst till Ercan, vilket kan hända på visum. Oavsett om de utfärdar viseringen är det självklart upp till dem.

Antag att du ansluter i Istanbul, det finns en flygplatssalong som är öppet för alla utan att behöva ett transitvisum.

    
svaret ges 25.10.2017 22:04