HoneyWell Wifi Termostat och C-kabel

3

Jag har precis köpt HoneyWell Wifi-termostaten och vill så använda den. Men min gamla termostat var batteridriven och använder inte "C" -tråden. Jag öppnade upp min panel och fann att det fanns tre oanvända ledningar. en brun färg, en orange färg och en blå färgtråd. En efter en kopplade jag var och en in i "C" -plinten av honungens wifi-termostat (R, W, G är redan anslutna) men ingen av dem fungerade. Jag försökte plugga G in i C men det fungerade inte (min kylning är inte gas eller propan driven men är elektrisk. Kanske är det därför). Termostaten slås inte på. Vad ska jag göra? Ska jag köpa en 24V nätadapter och anslut strömkordet till C. Jag vill inte göra det eftersom det skulle finnas en trådhängande utsidan termostat. Har jag något annat alternativ?

P.S Jag har inte ett kylplatta. Allt jag har är en på / av strömbrytare.

    
uppsättning Ank 04.05.2014 09:19

5 svar

2

Jag kom precis av telefonen med Honeywell. Om du bara har ett 4-ledigt äldre system kan du bara använda fläkten i "auto" -läget. Det låter dig inte använda det enda fläktet. Du behöver en 5: e tråd för ström till wi-fi-sidan av termostaten. Ring Honeywell och de kommer att gå igenom dig gratis.

    
svaret ges 02.06.2014 01:05
1

Du måste ringa ett luftkonditioneringsföretag och få någon att koppla upp den för dig. Du måste gå in i luftbehandlaren för att ansluta ledningen till rätt plats. Att göra fel kan förstöra kretskortet och kräva byte. Det blir dyrt. Låt dem rengöra och kontrollera ditt system medan de är där.

    
svaret ges 05.05.2014 07:00
1

C-kabeln är den vanliga ledningen ... jordledare. Du har redan 24v ac till den röda ledningen. Om du har en extra tråd anslut den till C på termostaten och slipa den i transformatorkåpan i växelaggregatet. För att kontrollera, sätt bara en voltmeter och sätt den röda ledningen på R och den svarta ledningen på C. Du borde få 24 till 29 VAC. Det bör inte finnas någon spänning på C-kabeln.

    
svaret ges 27.07.2015 21:19
0

Du måste ansluta den andra änden av en av de extra kablarna till C -terminalen i värme / kylenheten. Se detta svar för mer information. Utan att veta exakt vilken typ av utrustning du har är det svårt att ge ett mer detaljerat svar.

    
svaret ges 04.05.2014 14:27
0

Det verkar som om du har tur att ha extra ledningar som inte är anslutna på termostaten och VVS-sidan. Den verkliga frågan är: Vilken spänning ser termostaten på C-terminalen? Jag antar att den alltid måste vara på så att du kan antingen ansluta den blå ledningen till "C" -kontakten på termostaten och den andra änden av den blå ledningen till den positiva terminalen på 24volt-transformatorns utgång, "C" -kontakten (om det finns en) eller lägg till lämplig strömförsörjning på HVAC-systemet som du kan ansluta till den blå ledningen för att driva termostaten. Jag önskar att termostaten leverantörer som Honeywell skulle bara säga vad spänningen måste vara på "C" terminalen så du vet exakt vad du ska göra. Det säger inte ens det i handboken. Det säger helt enkelt att "C" -tråden behövs för att driva Wifi-termostaten. Jag tror att det är 24 volt (inte 12V, 5v osv) men det skulle vara bra om de bara skulle bekräfta detta så att du vet vad du ska göra med den andra änden av ledningen som inte är ansluten till något vid VVS-enheten.

    
svaret ges 17.07.2014 14:12