Var hittar jag regler för att skapa fickdimensioner?

8

Jag har en kraftfull mage som BBEG i min nästa kampanj, och en del av det som gör honom kraftfullt är att han kan resa runt och flytta massor av andra med magi.

Medan Teleport och Teleport utan fel är bra för att bara flytta honom, och Gate kan användas för att flytta många efterföljare med honom, Jag känner att han också borde ha sin egen underdimension eller små, skapade plan där han kan ha skatt, magiska föremål, ett bulthål och viss säkerhetskopia. Var hittar jag regler för att skapa och behålla något som detta? Jag vill inte använda tomten magi, för jag hoppas också att mina spelare ska göra något så här senare. Helst vill jag ha innehåll från första part, men tredje part eller homebrew är också acceptabelt.

    
uppsättning Dakeyras 07.09.2013 19:14

5 svar

10

Det är inget fel med "plot magic" och i själva verket som 2e DM är du allvarligt handikappad genom att begränsa dig från att använda plottmagi eftersom systemet är byggt med den fasta kunskapen att DM: er vet att de kan använda så kallade plott magi. (Den kulturella vridningen mot GM fiat och allt som ens ser ut som om GM fiat föddes under 3: e epoken, varför 2e inte har de explicit reglerna om vad DM är och får inte göra det här folket nu förvänta dig som en del av en D & D-utgåva.)

För att göra metoderna tillgängliga för dina spelare, flytta bara locusen till tomten magi tills det inte är verkligen "plot magic" alls. I stället för att plottar upp fackdimensionen av denna motståndare, bara fiat upp stavar och ritualer motståndaren brukade skapa den, sätta dem in i världen och låt dem vara lärbar av datorerna genom upptäckt eller forskning precis som alla andra anpassade stav eller ritualer. Du har redan spelets tillåtelse att göra den här typen av saker.

Balanshänsyn är förståeligt men något felplacerad. Officiellt 2: e materialet är inte balanserat i den mening som vanligtvis menas i post-3e-samhället, eftersom stark balans inte var ett designproblem för systemet - varje hemtabell hade en egen syn på huruvida balans betydde, och något som var balanserat i en grupp skulle vara obalanserat i ett annat, så inget officiellt försök att balansera som vi vet - det var någonsin stört. Genom att göra egna skräddarsydda stavningar, är du faktiskt mer sannolikt att skapa något som balanseras för ditt bord än om du använde homebrewed stavar som utvecklats av någon annan för sin egen grupp.

    
svaret ges 07.09.2013 23:51
7

Det finns en 8: e nivåändringsstav som heter "Demiplane Seed" i The Planewalker's Handbook, detaljerad på sidan 124. Det gör det möjligt för trollkarlen att skapa en liten demiplan i Deep Ethereal enligt deras specifikationer efter att ha gått igenom processen att tillverka själva fröet .

    
svaret ges 26.08.2017 04:43
3

Om du kan hitta det, skulle jag rekommendera Schackbrädor: Planerna av möjligheter. Detta är ett tillägg till Primal Order , ett icke-systemspecifikt tillägg skrivet av Peter Adkison, chef för trollkarlarna vid kusten vid den tidpunkt det publicerades.

TPO var utformad som en regelsätt som GM kan lägga till ovanpå sina befintliga kampanjer / system, och var användbar för att skapa gudar och pantheoner, inklusive många saker som skulle vara nödvändiga för att köra dem. Det innehöll information om att skapa gudarna, deras trossystem, hur de fick makten, hur de gav makten till sina anhängare, och så vidare.

Schackbrädor utvidgade TPO för att inkludera hur man skapar rike för gudarna och deras anhängare. Det byggde på TPO-reglerna, för att hjälpa GM: er att bygga plan för att deras gudar borde, styra över och straffa. Jag har läst hela boken, och det var tjockt fullt av intressanta pratbitar.

    
svaret ges 07.09.2013 23:08
0

Jag kan inte hitta något i 2: a upplagan, men om du vill acceptera andra källor kanske du vill kolla på dessa:

  • 3.5 har planchifter prestige klassen (manuell av planen) som får demiplan frö förmåga på nivå 10 (se beskrivning här ).
  • Det finns också genesis spell .
  • Pathfinder har 3 stavar för detta ändamål.
svaret ges 07.09.2013 19:47
-2

2: a upplagan har några stavar och saker som täcker detta. Fastighetsöverföring, från den tome som jag tror, stift av elementärficka, även från tome. Det finns också möjlighet att ändra stavningskontor för att möta dina behov, med din DM och gruppens inmatning och godkännande självklart.

    
svaret ges 14.04.2017 17:13