Rån kött i tvättvatten

2

Vi har haft lite debatt - mitt sätt att tvätta mig är att få varmt, rent, tvålvatten och sedan tvätta bestick, tallrikar, skålar och glasögon först innan vi går vidare till porslin och äntligen någonting som var förorenad med rå kött. På så sätt finns det ingen risk att de råa köttjuicerna förorenar saker som dricksglas.

Min fru säger att det här är nonsens och OCD - hon kommer ganska lyckligt att använda min tvättvatten för att tvätta hennes råa kötthänder innan jag har fått chansen att tvätta tallrikar och glasögon etc. Hennes uppfattning är: -Det är hett och såpigt - vad som helst kommer att dö -Dan lever fortfarande trots att hon gör hela hennes liv.

Jag har förklarat att det är möjligt att bli sjuk utan att dö, men som du kan föreställa sig, så var det inte så viktigt!

Så över till dig - går jag överst med mitt tillvägagångssätt för livsmedelshygien?

    
uppsättning mr-tom 23.04.2016 12:16

1 svar

3

Du har en förnuftig inställning, och av de rätta skälen. Livsmedelsburna sjukdomar dör inte vid den temperatur som din handfat är på, för att döda dem, du behöver vatten så varmt att du skulle bränna dig själv, och till och med anti-bakteriell tvål skulle inte vara tillräckligt bra för att göra vattnet säkert. Om du klorerade vattnet skulle det vara en annan historia men det är överkill när du bara gör saker i rätt ordning kommer att hålla dig frisk.

Jag använder samma tillvägagångssätt som du för det mesta, men ibland rensar jag av min skärbräda först och sköljer sedan ut diskbänken innan du fyller den. Hur som helst låter jag inte rå kött flyta i samma vatten som jag använder för att städa disken jag äter av.

Du har rätt och din fru är fel - berätta för henne att hon kommer att tycka om det.

    
svaret ges 23.04.2016 14:13