How integrerar jag Obsidian Portal i min kampanj? [stängd]

9

Jag har hört lite nyligen om "Obsidian Portal", en användbar webbplats för kampanjhantering, som tydligen innehåller wikis, kalendrar etc. Vad är det bra för, och hur börjar jag använda den?

Vad är dess direkta konkurrenter, och är det värt att undersöka en av dem istället?

    
uppsättning Frater 27.07.2011 04:03

2 svar

7

Innan du försöker integrera något onlineverktyg, se till att dina spelare kommer att gå till det. Vissa är motvilliga att använda teknik. Jag försökte arbeta med Google Wave i mitt spel när vi började. Jag tänkte på att lootdistributionen var något som kunde äga rum utanför speltiden. Alla spelare kom överens med mig. Men ingen av dem använde den. Tja, de läste alla på pjäsen, men diskuterade aldrig det. I stället föredrog de att använda den första timmen av speltiden för att dela upp loot.

Jag tror att problemet var ett initiativ. De flesta spelare kommer inte att ha en åsikt om loot som inte är relevant för dem. De avvisar passivet passivt. På ett spelbord är detta verkligen uppenbart att läsa. Online är det inte. Om ett par spelare var intresserade av det magiska svärdet var det aldrig uppenbart att de andra tre spelarna redan hade passerat den. Om internet kommer att vara användbart för din kampanj behöver du spelare som kommer att vara aktiva deltagare i det onlinemiljö du ställer in. Vissa människor är inte intresserade av så mycket internetaktivitet, och du kommer bara att frustrera dig själv genom att försöka.

För Obsidian Portal, är mitt bästa råd att lägga material på nätet i förväg. Speciellt kampanjinställningsmaterial. Du bör publicera de resurser du förväntar dig att dina spelare ska läsa. Skicka in allmän information om NPC-möten de träffas. Dela kartor också. Använd kalenderfunktionen, så att om spelarna vill veta när nästa match är planerat måste de kontrollera webbplatsen. Erbjuda XP-belöningar för spelare som lägger upp äventyrsloggar. Etc.

    
svaret ges 27.07.2011 19:53
2

Besvara den andra delen av frågan ...

De andra alternativen till Obsidian Portal som jag känner till är Epic Words och Mitt DnD-spel .

Epic Words verkar ha fler funktioner än Obsidian Portal (t.ex. den har versioning på wikisidorna, karaktärsbloggar, en loot tracker, XP-tracker, gratis kampanjforum, session scheduler, etc.). Som standard får du inte någon fillagring, men om du uppgraderar ditt konto till $ 12 / år kan du få 1 GB lagring).

Nackdelen är att gränssnittet är ... inte lika vackert som Obsidian Portal, vilket kan eller inte spelar någon roll för dig.

Jag har inte tittat på mydndgame så kan inte riktigt ge mycket mer information om det, tyvärr är alla tre webbplatser gratis att anmäla sig till om du vill spela en roll.

    
svaret ges 29.07.2011 07:14