US vistelse kan förlängas om vi besöker Kanada under USA-vistelse?

1

Min far har 1 år B1 / B2 (Visitor) visum. (Var snäll och fråga varför ett år, det är longggggg story ). Jag planerar att tillämpa hans visum för Kanada besökare.

När de kommer in till USA, på hamnen för inresa, anger allmän tjänsteman datum efter 6 månader när du anger. Till exempel, om ditt datum för inresa är juni 30, kan du stanna till december 30. (Generellt är det 6 månader, det kan vara fallet, där de gav mindre tid, men jag är inte medveten om det.)

Min fråga är, om de besöker Kanada i november och kommer tillbaka före den 30 december, på hamnen, kommer de att få nytt datum tills de kan stanna kvar? som de får nästa år maj datum? eller datum blir samma december, 30?

    
uppsättning Lafada 29.06.2017 05:41

1 svar

2

Om det är en US-visum med en inresa faller fallet under automatisk visumförnyelse , så din far kommer att ha samma inträdesperiod (till 30 dec).

Om det är en visum för flera inträde, så räknas det teoretiskt som en ny antagning och en ny antagningsperiod kommer att ges.

I praktiken bryter dock inte amerikanska centralbanken på kanadensisk gräns dig om att ge dig ett nytt inträdesstämpel, så antagningsperioden kommer sannolikt att förbli densamma.

Ett möjligt sätt att förlänga tiden skulle vara att resa från Kanada, någon annanstans (till exempel Island - kortaste flygning), skriv in antingen Kanada eller USA och presentera dig själv före USA CBP för ett tillträde

Det finns ett helt lagligt sätt att förlänga din vistelse från USA: genom att skicka in I- 539

    
svaret ges 29.06.2017 06:22