Can du angriper flera gånger en tur med en ljus / tung armbåge och Crossbow Expert?

7

Det har varit min förståelse att sedan den första fördelen med Crossbow Expert feat (PHB, p . 165) är:

You ignore the loading quality of crossbows with which you are proficient.

... Då kan du avfyra en lätt eller tung armbåge så många gånger som dina Attack-åtgärder och möjliga bonusvapenangreppsbonusåtgärder tillåter - särskilt i ljuset av det här beslutet att den tvåhändiga egendomen innebär att du behöver två händer till < em> wield , istället för att helt enkelt hålla det, vilket innebär att du kan frigöra en hand för att ladda om den i tid.

Men ändå ser jag att folk pratar om att ta flera skott med en hand armbåge, uttryckligen ett enhandigt vapen. Jag förstår att jag har möjlighet att avfyra det eller (beroende på tolkning) en annan som en bonusåtgärd är en önskvärd kvalitet, men förutsatt att jag vill ha min bonusåtgärd, kan jag attackera flera gånger med en icke- handskruv?

    
uppsättning vonBoomslang 18.10.2018 18:33

2 svar

18

Ja, Crossbow Expert låter dig attackera mer än en gång en gång med en skärm.

Det finns två vapenegenskaper vid spel här - Ammunition och Loading.

Ammunition. You can use a weapon that has the ammunition property to make a ranged attack only if you have ammunition to fire from the weapon. Each time you attack with the weapon, you expend one piece of ammunition. Drawing the ammunition from a quiver, case, or other container is part of the attack (you need a free hand to load a one-handed weapon). At the end of the battle, you can recover half your expended ammunition by taking a minute to search the battlefield.

Det här faktorerna i armbågssamtalet beror främst på den ibland förvirrande biten om en hand vapen. Förvirringen kommer från att försöka tillämpa den på tvåhandade vapen; Det är ganska specifikt om enhandsvapen.

Tanken bakom det är att du behöver en hand för vapnet och en för ammunitionen, för att hindra dig från att hålla en sköld eller ett andra vapen. För tvåhandiga vapen kan den andra handen som är involverad i att skjuta vapnet också användas i lastningsprocessen.

Loading. Because of the time required to load this weapon, you can fire only one piece of ammunition from it when you use an action, bonus action, or reaction to fire it, regardless of the number of attacks you can normally make.

Denna egenskap ( inte Ammunition) begränsar eldhastigheten. Detta är också den egenskap som Crossbow Expert tar bort:

You ignore the loading property of crossbows with which you are proficient.

Ytterligare förvirring kommer in när människor försöker använda två handkorsningar för att interagera med den tredje delen av Crossbow Expert :

When you use the Attack action and attack with a one-handed weapon, you can use a bonus action to attack with a hand crossbow you are holding.

Den andra armbågen tar upp en hand och förhindrar omlastning (per Ammunition ). En handkolv är emellertid ett enhandigt vapen, vilket är ett acceptabelt vapen för att utlösa den tredje klausulen och tillåta bonusåtgärden. Med andra ord kan en karaktär med Crossbow Expert och ena handskruven alltid avfyra två gånger i omgången (en gång med Attack-åtgärden, en gång med bonusåtgärden), omladdning mellan varje skott (per ammunition ).

Tecken med en handskruv och funktionen Extra attack kan få ännu fler skott med Attack-åtgärden, men bara en från den tredje funktionens bonusåtgärd. Light Crossbows och Heavy Crossbows gör inte utlös den tredje funktionen av Crossbow Expert (eftersom de är tvåhandade vapen) och bara få extra attacker från Extra Attack -funktionen.

Jag berörde inte Crossbow Expert : s andra funktion, ingen nackdel i närheten, eftersom den inte är relevant för att betygsätta eld.

    
svaret ges 18.10.2018 18:51
5

Ja, Crossbow Expert låter dig göra flera attacker per runda

Som den första fördelen med featten är att vapenets "Lastning" -egenskap ignoreras, kan du nu skjuta armbågen precis som alla andra vapen med "Ammunition" -fastigheten - där man tillämpar ammunitionen på vapnet som ska vara avfyrade anses vara en del av attacken och behöver ingen separat åtgärd. Om du har möjlighet att göra flera attacker i en enda Attack-åtgärd, låter du dig använda en armband för att göra det.

Du kanske blir förvirrad eftersom det som är oftare diskuteras är tredje fördelen med Crossbow Expert, som låter dig göra en handskruv som en bonusåtgärd om du använder Attack-åtgärden och gör ett angrepp med ett handvapen. På grund av hur detta är formulerat (och det är medvetet så) kan du använda en attack med handskruven för att ge dig en bonusattack med samma handskruv, vilket betyder att allt annat är lika, en armbågsexpert med en handskruv kommer få ytterligare ett angrepp per runda än en armbågsexpert med en ljus eller tung armbåge. I många situationer är det bättre att få mer svagare attacker än färre lite starkare attacker, och handskruven är helt enkelt ett mer populärt alternativ än sina tyngre kusiner.

    
svaret ges 18.10.2018 18:54