Blandning av badrumsfläkt / ljus med endast en neutral ledning

0

Jag köpte en ny ljus / fläkt combo att ersätta och gamla en i ett badrum. Denna nya fixtur har de kontakter som är plug and play, så att säga. Du kopplar bara in lämplig färgledning från kabeln till motsvarande hål i ledningsnätet för fixturen.

Fångsten är att jag har en mark, två hots och en neutral (12-3?) och harmen har en plats för var och en plus en extra vit (neutral) som naturligtvis min kabel inte har. Eftersom min gamla fläkt / ljus var ansluten till samma hustråd, borde jag klippa seleen för att skarva ihop de två neutralerna, eller på något sätt gräva / dela upp neutralen och sätt i selen?

Om förgrening / splittring är den rekommenderade handlingen, hur gör jag det?

    
uppsättning Cirwdlake 07.02.2017 04:48

3 svar

5

Det finns två neutraler på fläktljuset, eftersom

  • Fläkten blir varm och neutral.
  • Ljuset blir varmt och neutralt.

Genom att ge dig separata neutraler, ger det dig mångsidigheten att kunna sätta fläkten och ljuset på separata kretsar eller andra omständigheter där du behöver separata neutraler.

I ditt fall och i de flesta fall delar båda enheterna en neutral - de två hotsna (röda och svarta) är omkopplade, neutralen är inte.

Du adresserar det här genom att bara hålla två 6-tums trådar (av den storlek du använder i den kretsen, större är tillåten, mindre är inte) i dessa kontakter och sedan ansluta dessa två ledningar och din matningsneutrala med en trådmutter (eller skarvkontakt om du är i Europa.) Jag skulle inte ändra fixturen.

    
svaret ges 07.07.2017 19:15
0

Min gissning (synen osedda) är att det finns två neutrala uttag eftersom det är möjligt att två separata kablar används, eftersom de skulle vara med två separata växlingslådor. Helt enkelt ignorera en. Det är nog inte nödvändigt.

    
svaret ges 07.02.2017 19:37
-3

Jag skulle installera en tvåhandspaket och köra en annan tråd upp.

På så sätt kan du styra fläkten och ljuset separat.

    
svaret ges 07.02.2017 19:29