Science Fiction berättelse om en man som överfördes i tid av atombomben

17

Bakom sommaren 1972 berättade en vän i flottan en tidsresa till en grupp av oss. Det handlade om en arkeolog som arbetar i Gobi-öknen i Kina. Han hittade en grotta som gjordes i en provisorisk fängelse med de gamla forna av en man i den. Scribbled på grottans bakvägg var modern japansk skrivning som sa att mannen hade blästrats i det förflutna från Hiroshima år 1945. Jag har försökt sedan dess att hitta bevis på att denna historia faktiskt hade skrivits. Jag trodde att internet kan hjälpa men inte så långt. Om någon som läser detta råkar veta något om den här berättelsen, skulle jag vara mycket tacksam för din hjälp.

    
uppsättning Scott Gordon 05.06.2013 01:01

3 svar

3

Michael Moorcocks Luftfaderens krigsherrgård innehåller också en man som kastades in i det förflutna (vilket var ett alternativt förflutet från en Alternativ framtid till hans riktiga förflutna ...) som ett resultat av en atombombning (men inte atombombaringen) av Hiroshima som en stor tomtpunkt, liksom samma man som reser i tid på en annan tillfälle som en följd av en händelse i en grotta. Det publicerades ursprungligen 1971, så det passar den tidsperiod du kommer ihåg. Kanske tog din vän den tanken och prydde den lite?

    
svaret ges 14.06.2013 01:22
2

Kärnplottsfunktionen (Hiroshima offer som skickas till förflutna) låter lite som 1948s kortberättelse "The Monster" av Gerald Kersh, men många detaljer är olika. Eftersom det låter som om du hörde den här berättelsen begagnade, är det möjligt att föraren förvirrade / ändrade den?

    
svaret ges 09.06.2013 16:40
1

Som några slumpmässiga Passerby sa kan historien ha förändrats via den arabiska telefonen.

Det får mig att tänka på en film. Tja, två filmer, som blandas i mitt huvud.

En är "Philadelphia-experimentet". Under andra världskriget blir två unga soldater zigzapped 30 år eller så in i framtiden.

Den andra filmen är omvänd historia. Det heter "den sista nedräkningen". Ett stort modernt krigsfartyg, ett luftfartygskärl, blir zipzapped i striden av Pearl Harbor. Japanerna har svårt.

    
svaret ges 13.06.2013 20:49