Kinesiska muren: Var ska jag börja ett besök?

19

Kinesiska muren är mer än 6000 kilometer lång. Så om jag vill se den där väggen, var ska jag börja mitt besök? Vad är typiska platser för att se väggen?

Jag är intresserad av platser som erbjuder en cool vy som den här:

Bildpå länk

Dessutom bör platserna inte vara för trånga med turister.

    
uppsättning RoflcoptrException 03.04.2012 09:08

4 svar

26

Det finns många platser på muren som kan besökas. Den vanligaste startpunkten, om från Peking, skulle jag emellertid inte hålla med Mark Mayos svar genom att de inte är överfulla med turister. De flesta turer leder till sektionen längs Badaling, nära Peking, och det är lite att undvika. Även om, om timed rätt och går högsäsong, kan även Badaling hittas tomt. Anlita från nära Peking, de flesta människor leder till båda ändarna av väggen - ut till Gansu eller till Hebei / Liaoning-gränsen. I Gansu får du spektakulära platser i öken. I Shanhaiguan (Hebei) och Huludao (Liaoning) får du berg, ett stort fort och väggen som kommer in i havet vid Dragons Head. Det finns också en kort del av väggen som finns i östra delen av Liaoning, nära Dandong City. Detta ger den unika punkten att det är rätt bredvid gränsen med Nordkorea och du kan titta över i det här andra otillgängliga landet.

Nedan finns en lista över platser i närheten av Peking, och jag har lagt till mina kommentarer om deras fördelar så att du kan bestämma vilken du skulle vilja se.

Miyun County


Foto:SimataiGreatWallav Arian Zwegers

Simatai (司马台; Sīmǎtái) en populär men avlägsen. Ganska långt från Peking. Det erbjuder några av de mest spektakulära vyer. För närvarande (2011) är detta avsnitt stängt för turister men bör öppnas omedelbart.


Foto:GubeikouAv Ronnie Macdonald

Gubeikou är bra men lite minst besökta, delar av väggen. Mindre turister eftersom det är mer avlägset och längre från Peking än andra sektioner.


Foto:SimatiatillJinshanlinggågenom jrodmanjr

Jinshanling (金山岭; Jīnshānlǐng), du kan gå härifrån till Simatai. Ordna för att din förare ska hämta dig i andra änden. Du kan inte fortsätta till Simatai eftersom den delen är för närvarande stängd.

Huairou District


Foto:Mutianyuav Helga's Hummer Stew

Mutianyu (慕田峪; Mùtiányù) populär och tillgänglig del av väggen. Favorit från fotografer.

Jiankou (kinesisk: 箭 口, 箭扣; pinyin: jian kou) mycket fotogen och atmosfärisk del av väggen.

Huanghuacheng - mycket avlägsen och lite besökta men ganska attraktiv. En väldigt brant stigning.

Yanqing County


Foto:Badalingav ssr.ist4u

Badaling (八达岭; Bādálǐng) Detta är en turistfälla. Om du inte gillar folkmassor, gå inte hit.

Shuiguan - nära Badaling, återigen väldigt turistisk och upptagen under högsäsong.

Changping County


Juyongguanav vincentraal

Juyongguan eller Juyong Pass (居庸关; Jūyōng Guān) är lätt att komma till, trots starkt återställd.

Hebei-provinsen


Dragon'sHeadav [satbir]

Om du är villig att gå lite längre för att verkligen komma bort från turisterna och få en unik utsikt över väggen, kan jag rekommendera Shanhaiguan (Shanhai Pass). Detta ligger i Hebei-provinsen cirka 300 km öster om Peking. Det kommer att krävas en övernattningstur att besöka, men du kommer att få se många intressanta detaljer om väggen utan störningar. Detta är traditionellt den östra änden av väggen, där den köttar havet. Det finns en stor fästning här utöver väggen. Lite längre längs kusten kan du hitta Drakens huvud där muren verkligen stöter ut i havet. En unik syn.

Du kan hitta turer i Peking som erbjuder dig att ta dig till "hemliga" delar av muren. Dessa kan ta dig till områden som inte är officiellt öppna för turister. Jag skulle vilja begära att du undviker dessa turer. The Great Wall är bräcklig och lätt skadad. De sektioner som är öppna för turister hanteras för att förhindra och reparera skador. När du besöker stängda delar av väggen förstör du det enda du kom att se.

    
svaret ges 03.04.2012 10:42
16
Det var faktiskt flera steg i väggen, och det är nu i olika tillstånd av förfall / ruin beroende på var du går. Förmodligen vill du åka där det verkligen finns vägg, i motsats till murar.

En av de vanligaste vägarna är ex-Beijing, men eftersom du vill ha mindre trångt kommer vi att hoppa över det.

För något ganska coolt och annorlunda, försök Shanhaiguan - The Old Dragon's Head - där muren verkligen stöter ut i havet! 3 timmar från Peking med tåg.

PersonligenskullejagletaefternågotfrånMing-dynastin-kanskemedengarnisonstadockså- Xingcheng , Yulin eller Shenmu .

Men, som du har påpekat, sträcker sig det flera tusen kilometer - i flera provinser: Beijing, Hebei, Tianjin, Liaoning, Shanxi, Shaanxi, Ninxia, Gansu, så jag skulle hellre välja en provins du är ledde till av någon annan anledning, och sedan besöka den bästa delen där enligt Wikitravelartikeln .

    
svaret ges 03.04.2012 09:22
0
The Great Wall består huvudsakligen av Jiayuguan Section, Badaling Section, Simatai Section och Shanhaiguan Section, varav den mest kända delen är Badaling Section, och Peking har ett antal kända delar av muren som verkligen förtjänar din tid . Dessutom kan du också besöka den stora muravsnittet nära Hukou vattenfall i Shaanxi-provinsen.

    
svaret ges 14.08.2012 09:54
-3

Du är starkt rekommenderad att besöka den kinesiska muren Kina , som har en av världens sju underverk . När det gäller muren, rekommenderas du att börja med Badaling Great Wall, som är den bästa delen av sitt slag i Kina.

    
svaret ges 23.05.2013 16:45