Schengen visumbevis för boende

3

Jag måste få en Schengenvisum för min tur i Europa, och jag ansöker på italienska ambassaden. I dokumentkontrolllistan har de angett:

Bekräftat resplan som beskriver reseplanen tillsammans med bokning av retur eller returresa biljett. Under vissa omständigheter förbehåller generalkonsulatet sig rätten att begära förbetalda biljetter. Om sökanden ska besöka mer än ett Schengenland måste transportmedel till dessa länder tillhandahållas.

Bevis på boende för hela vistelsen i Schengenområdet. Alla bokningar måste göras i sökandens namn, annars måste den person som bokade göra en skriftlig förklaring på engelska (daterad, undertecknad och åtföljd av Foto ID) för att bekräfta att sökanden är täckt av bokningen som tillhandahålls.

Jag bokade min turné delvis genom en resebyrå / agent, som planerade besök i tre länder för mig. Jag betalade honom en del av den totala resekostnaden och utfärdades en resväg. Agenten sa att resplanen är tillräcklig för viseringsansökan. Det är ett PDF-dokument som utfärdas under företagslogotypen och har var och en av de hotellnamn jag vistas i, checka in och kolla in datum.

Är det tillräckligt för viseringsändamål enligt ovanstående kriterier, eller behöver de enskilda hotellbokningsutskrifter från varje hotell som bokas?

Jag fick höra att jag skulle få de uppgifterna bara 4 veckor före avgången, när jag betalar resterande belopp. Jag planerar att ansöka om visum i maj.

Jag besöker också Paris, som jag bokade själv och för det ska jag få en bokningsbekräftelse från ett hotell via booking.com.

Min oro handlar om reservationer i de länder som ingår i resan, eftersom det enda bokningsbevis jag har är en PDF-resväg som jag har fått från resebyrån.

    
uppsättning DDh88 25.03.2017 13:26

1 svar

1

Som @GayotFow har sagt, vad du har angett bör vara tillräcklig bevisning, enligt till vanliga frågor franska konsulatet ( San Francisco) webbplatsen. Din separata booking.com-bekräftelse är acceptabel; bara se till att den har fullständig hotellinformation (adress, telefon, email, hemsida) och din bokningsdatum (checka in / checka ut).

Som utdrag (med siffror, för enkel referens):

(9.) Your travel itinerary: you MUST BOOK your airline ticket but do not purchase until the visa has been approved.

(11.) Proof of accommodation:
- Confirmed hotel reservations for your entire stay in the Schengen states
- or a letter from your travel agent stating that you are part of a tour.

    
svaret ges 01.04.2017 18:25