Using en NPC för att fylla en ledig roll i festen

9

Det nystartade scenariot placerar mina spelare på sitt eget rymdskepp, men de saknar en kompetent mekaniker bland dem eftersom de bara är två; en pilot och en datoroperatör.

Jag överväger att lägga till en NPC för att passa den rollen och spela det själv eftersom ingen kan fylla mekanikerens roll på fartyget. Hur ska jag spela karaktären för att förhindra att han / hon är något annat än en annan prop, men samtidigt undvika onödig konflikt?

    
uppsättning Marcus Wigert 04.07.2014 12:05

3 svar

11

Det här är droiderna du letar efter. :)

Du bör överväga att använda en droid / AI. Droids är idealiska för NPC-rollen (inte begränsad konflikt): Tänk bara på R2D2 och C3PO från Star Wars: De gör vad de måste göra, men kan relativt enkelt ignoreras, befallas ... och till och med stängas av.

Som du själv har sagt i en kommentar kan de styras av en partimedlem - men jag rekommenderar att de får beordras av båda (alla) datorer, för att undvika att obalansera ditt spel.

    
svaret ges 04.07.2014 12:35
6

Jag kommer inte att expandera på hur man bygger en riktig NPC, ger honom en sann identitet, smak och framförallt moralisk etik och ett förflutet bör han kunna berätta när han blir frågad (eller ett förflutet som borde leda till att ha länkar med andra NPC), men här är två saker du bör överväga för att nå ditt mål:

Gör honom intelligent / skicklig

De flesta NPC är bra NPC: er ... De uppnår inte stora saker eftersom spelarna förväntas göra det. Om denna NPC ska vara lika med resten av besättningen, tveka inte att få honom att göra några dåliga saker eller komma med en bra idé.

I ett nötskal, skapa det som om du är en spelare som ska spela den för en lång kampanj.

Men nyckeln är balans, du vill inte att han ska vara den vise eller mäktiga mentorn som leder ledningen eller till och med förvandla datorn till bara sidekicks. Detta kommer att följa med när du spelar, du måste noggrant fatta sina beslut, få honom att ge kloka förslag som inte löser hela tomten, lyckligtvis är du DM, så att du kan skräddarsy utmaningarna med hänsyn till denna hjälp, vilket ger en illusion av hjälpsam karaktär utan att göra allt jobbet för spelarna.

Slå honom till datorer

Om du vill undvika onödiga konflikter är det enkelt, sätt NPC till en eller flera av spelarnas bakgrund, jag menar det seriöst som familjeband eller lång vänskap. Gör honom trogen mot resten av besättningen.

Men kom ihåg att ju mjukare karaktären, desto mer kommer du sannolikt att göra honom till en lämplig prop. Din NPC ska kunna komma med sina egna idéer och motsätta sig PC: erna när de gör dumma planer eller gör förslag på sitt kompetensområde.

Bonus

Om inte dina spelare är riktigt obehagliga med det, gör en romantik (eller en bromance). Jag menar en komplicerad, inte en stereotyp YousavedMeMyPrinceLetsMarry , en kärleks triangel bör vara ännu mer intressant, men inte onödigt konflikt bevis.

    
svaret ges 04.07.2014 12:37
6

NPC

NPC är inte huvudpersoner, utom i ovanliga omständigheter. Så hur gör du dem intressanta, en del av historien och inte ett drag, men lämnar strålkastaren till datorerna?

Nisch. Stereotyper är bra. De lägger intresse för ett tecken utan att kräva en stor fokus för att utforska och skapa det intresset. För lite del är inget bättre. Att återvända till en stereotyp, att skapa en eruditskytt eller en välskött eremit, är ännu bättre.

Underordnad social roll. ' Kom in och rengör den ballasten, Ensign!' "Ja herre!" . Om de accepterar befäl av en annan person, förlorar de omedelbart byrå och spotlight, vilket är bra för NPC. Betyder inte att de inte kan ha egen karakterisering - men den privata antas vara mindre viktig än Sergeant.

Mindre skärmtid. Tim ingenjör spenderar sin tid i Engineering Bay, för att han har jobb att göra. På Broen, där Handlingen sker, är han sällan närvarande - så är han mindre sannolikt att ena upp PC: erna.

Gör spelarna det. Ge dem en uppsättning bonusar eller till och med ett helt blad. Tim Engineer spelas nu av Joe, eller Rachel, eller vem som helst. Som en kohort eller annan "sekundär" karaktär, är hans uppmärksamhet och användbarhet nu i spelarnas händer - och de kan välja att ge honom så mycket eller så lite spotlight som de gillar.

Bashfulness. Den här killen vill inte spotlighten - han föredrar att arbeta i bakgrunden, och det är hans trope / milieu - "naturligt pensionär" är bra för en del som du faktiskt inte Jag vill inte vara så mycket.

Ingenjörens förbannelse. Om det är en ny kille varje par sessioner som ingenjörer fortsätter att lämna av olika skäl (inte bara döden), är hans "spotlight time" berättigad som introduktion, och mindre av ett problem.

Nödvändig. NPC: er som är problem för datorerna att lösa (vad gäller attityd, skicklighet eller situation) är inte spotlight hoggers - de är uppdrag! Quests är fantastiska! "Jag kan göra kaptenen, hon är givin" allt hon har! "," Vi är alla dömda, vi kommer alla att dö! AHHHHHHH! ',' Åh nej ... åh nej .. de har hittat mig! Lizard Men! '.

    
svaret ges 04.07.2014 13:19