How vet du när och var det är säkert att borra i en vägg?

30

Massor av hemprojekt innebär att man skär eller borrar genom väggar (allt från naglar, skruvar eller krokar för att montera saker för att klippa genom gips och borra genom studs för att köra tråd).

Hur vet du i allmänhet vad som är säkert att bryta igenom och vad är det inte? Med andra ord, när kan du bara börja borra genom en vägg och när behöver du oroa dig för att slå elektriska linjer, VVS mm.

    
uppsättning jrdioko 09.07.2011 23:38

4 svar

16

Elektriska ledningar körs typiskt antingen vertikalt, upp och ner på sidan av en stift (med häftklamrar) för att nå behållare, taklampor / fläktar etc. och horisontellt för att komma över rummet / rummen. De vertikala ledningarna är vanligtvis ganska lätta att undvika: Undvik att borra / spika över en behållare eller ljusbrytare eller, om du måste, undvika att missa på den sida som kärlet är spikat på. De horisontella körningarna borde ha tillräckligt med spel i dem för att undvika mest skador, om du inte borrar / spikar i hålet i studben (kallas en bröstvårt) som de passerar genom.

Jag tror inte att det är nödvändigt att du lägger någon metallplatta på stiftet för att skydda Romx / kabel / kanal, utan att det bara krävs om du borrar bröstvårtan för nära den ena sidan av stud, vid vilken tidpunkt en metallskena behövs för att säkerställa strukturell styrka. Utanför borrning / spikning i en oskyddad bröstvårtor, eller mycket nära den, är det lite att oroa sig när det gäller den elektriska.

När det gäller rör, bör du kunna berätta om du träffar kopparrör. Även om det kan vara en av de mjukare metallerna, kommer det fortfarande att ge en betydande mängd motstånd, och om du inte träffar den där den passerar genom en stud, kommer din spik / borrbit troligen att avböja av den krökta ytan av kopparröret . Med PVC eller ABS kommer du dock troligen att ha en läcka om du träffar den med en borrbit, kanske till och med en spik.

När det gäller att skära stora hål i gips, klippa horisontellt först - om det finns ett stift eller vertikalt rör är det bättre att du hittar det omedelbart, då kan du bestämma att det är bättre att göra ett nytt hål på andra sidan av studben, snarare än senare, efter att du redan har gjort en lång vertikal snitt i gipset.

    
svaret ges 11.07.2011 05:27
19

Syfte för en tapp eller väl borta från tappen. Om en linje går genom en tapp, borde det finnas en metallskyddsplatta på tappen som hindrar dig från att gå längre.

Linjer som går upp och ner på väggen kommer ofta att fästas på stiftet med häftklamrar (vilken elektrisk ledning som går vertikalt kommer att fästas) så du vill undvika att du bara saknar hakan åt sidan eller den andra. Om du inte behöver stöd av en stud, ska du bara plocka ett hål i gipsplattan vara väl kort från vilken linje som helst som löper mellan studs, men det gör inte ont för att utöva lite extra försiktighet om din närhet höjden på närliggande utlopp.

För att få hjälp, få en stud finderare som även inkluderar detektion för metall ledningar och rör. De är inte dumt bevisa, men när de hittar något, kan de vara en livsparare.

    
svaret ges 09.07.2011 23:57
4

Gammal fråga, men bara mina 2 cent för posten.

Koden varierar men vissa saker är ganska konsekventa. Här i Ontario, Kanada, krävs metallplattor för att skydda ledningar om tråden är med 1 1/4 "på utsidan av tappen. Med andra ord, om du borrar ett hål för tråd genom mitten av en 3 1/2 "stud, du borde försöka stanna i mitt 1" -området. Om du går närmare kanterna måste du skydda området med en metallplåt. Efter den här regeln kan du enkelt kräva en skylt på ena sidan och inte den andra, beroende på hålets storlek och läge (eller hål.)

Den här regeln säger att med 1/2 "gips och 3 1/2" studväggar borde jag vara ok om jag inte borrar mer än 1 3/4 "i väggen. Tyvärr har jag sett många fall där metallplattor borde ha använts men var inte men på listan begränsar din borrning till 1 3/4 "(eller 1 1/2 för lite mer säkerhet.)

Åh - och självklart, om du slår något hårt, fortsätt inte bara att trycka och så småningom borra igenom det, eller du kan få en otäck chock.

    
svaret ges 30.05.2012 01:13
1

VVS är den största oroen. Du kan sondra med en stans eller ett verktyg som en isplockning. Kontrollera i allmänhet båda sidor av väggen för ledtrådar. VVS är i allmänhet upp / ner eller rakt åt höger / vänster. Kopparrör är något att vara försiktig med. I väggar ligger de direkt ovanför där stubout eller vinkelventilen är (tillförsel). Kom ihåg om du behöver borra, behöver du inte gå djup vanligtvis. Jag behöver aldrig verkligen borra. Stansen är vanligtvis min borr. Tråd kommer att gå ur vägen och korta kretsen om den äventyras, så svettas inte. VVS kan vara besvärligt.

    
svaret ges 07.05.2014 22:13