Can trollkarlar skapa "anonyma" stavar?

18

Med en "anonym" stavning menar jag en som en trollkarl kaster för att göra någonting, men är inte riktigt namngiven eller permanent på något sätt. Alla stavningarna vi ser i böckerna har ett associerat ord som måste talas (eller trodde, om det gäller icke-verbal), och de flesta har en viss rörelse.

Tänk på det, det här liknar vad trollkarlen barn gör omedvetet (förutom Voldemort, som lärde sig att kontrollera det), men jag tänker på en full, kraftfull och kontrollerad stavning.

Så kan trollkarlar i Harry Potter-universet göra sådana saker? Är det vad Dumbledore gör? Är det här hur Voldemort och Dumbledore var duellering?

    
uppsättning Kevin 26.01.2012 23:43

3 svar

25

Ja.

Harrys fästman skickade lite konstigt, okänt, namngiven stavning vid Voldemort under "Seven Harrys" flykt i DH. Harry visste inte ens vad den stavningen var, aldrig tänka på det, högt eller i hans sinne. IIRC, det var underförstått att kontrollen av stavningen inte var Harry men stavens.

Ett annat exempel är den blodskyddsmagi som Lily gjorde när hon offrade sig för Harry, som skyddade honom från Voldemort. Helt anonymt.

Jag minns inte någon annan kanoninformation om att ha improviserade lambda stavar, men eftersom det här är vad trollkarlen gör (och försvinner ett fönster i en pythonbur är en "full, kraftfull, styrd stava "i min bok) står det till grund att uttalandet av ett visst ord eller röret rörelse inte krävs för att göra magi. En trollstav och verbalisering hjälper dig att öka kvaliteten (mer kontroll, mer fokus, mer kraft) men existerar inte som förutsättningar för gjutning.

    
svaret ges 26.01.2012 23:51
2

Harry's wand sent some weird unknown unnamed spell at Voldemort during "Seven Harrys" escape in DH. Harry didn't even know what that spell was, never mind enunciate it, aloud or in his mind. IIRC, it was implied that the control of the spell was not Harry's but the wand's.

Den gyllene elden som kom ut ur Harry var bara resultatet av "magiska mecanics" precis som tvillingväggar som skapar den tidigare incantatem-effekten, det är inte en stavning utan snarare ett direkt resultat av magiska principer. Till exempel drabbades Harry inte av Crucio-förbannelsen eftersom han var Elderwands herre.

Dumbledore ger en tydlig och tydlig förklaring: "Jag tror att din trollsticka imbibed några av Voldemorts stavars makt och kvaliteter den natten, det vill säga att den innehöll lite av Voldemort själv . Så din trollstav kände igen honom när han förföljde dig, erkände en man som var både släkt och dödlig fiende, och det regurgiterade en del av sin egen magi mot honom, magi som var mycket kraftfullare än någonting som Lucius troll hade någonsin utfört. Din tavla innehöll nu kraften i ditt enorma mod och Voldemorts egen dödliga skicklighet: Vilken chans gjorde den stackars stacken av Lucius Malfoys ställning?

    
svaret ges 27.03.2014 04:39
0

Jag tror att det finns en skillnad mellan något som görs undermedvetet (utan medvetet tanke eller beslut) och något som händer av andra naturen. Jag misstänker att icke-verbala trollformler, för trollkarlar på Voldemort och Dumbledore, är andra naturen, eftersom sådana trollkarlar är så djupt nedsänkta i och med en med sin magi. Var man slutar och den andra börjar är svår att hitta.

Jag tror att Dumbledores icke-verbala stava under duellen med Voldemort i OOTP var ett exempel på detta. Så andra exempel jag kan tänka på som kan vara denna typ av magi är Spår och Taboo (ingen incantation för heller, men det finns parametrar involverade som utlöser magi att inträffa. I fallet med Taboo är det den magiska återföringen av information , i fallet med Spåret är det ett spårnings- / rapporteringssystem av olika slag). Det verkar inte vara en incantation för att skicka en patron för att leverera ett meddelande, som Expecto Patronum framkallar en vanlig sköldpatron. Eftersom Death Eaters inte kan framkalla Patronuses, verkar denna budbärares förmåga bara vara för Orden. I DH , som DVK nämns, finns det Harrys trollare som självverkar mot Voldemort i kapitel fyra. Och sist men inte leasar är det givetvis allas moder: Lilys skyddande förtrollningar som hon passerar till Harry på sitt val att dö istället för att gå åt sidan och låta Voldemort döda sin son.

OBS: Ja, HP Wiki säger att stavningen Harry använde i The Seven Potters mot Voldemort var en oroande charm; Wiki är dock felaktigt. Stavningen är anonym, men beskrivs som Han kände att den drar sin hand runt som en stor magnet, såg en spurt av gyllene eld genom sina halvt slutna ögonlock, hörde en spricka och ett skrik av raseri.

    
svaret ges 27.01.2012 00:30