How arbetar ett lag med skyddade filer?

10

En vanlig användare kan ställa in filskydd genom att använda Redigera fil databehandling Matrix-åtgärd ( kärna s. 239 ):

... You can also use this action to set protection on a file if you’re its owner. To protect a file, make a Simple Computer + Logic [Data Processing] test. The number of hits you get becomes the rating of the protected file. A protected file cannot be read, changed, deleted, or copied until its protection is broken.

Det här skyddet kan tas bort med en Crack File attackmatrisåtgärd ( core s. 238 ).
Vanliga användare kan emellertid inte använda angreppsmatrisåtgärder så hur fungerar ett team med egna skyddade filer?

Det här är mitt första SR5-spel så jag är ganska ny på systemet, men från det jag har läst på Shadowrun-forum har Matrix-delen av reglerna många buggar. Det skulle vara trevligt att få en bekräftelse från mer erfarna spelare att det här verkligen är en bugg och vad skulle det vara rimliga lösningar inom systemet.

    
uppsättning Korusef 02.05.2015 01:53

2 svar

4

I frånvaro av RAW, vänder jag vanligtvis till den verkliga världen för användbara regler. Den allmänt accepterade lösningen på det här problemet är kryptering med allmän nyckel och i de flesta fall är den till stor del osynlig för användaren. Jag kan inte se varför det skulle vara annorlunda i Shadowrun.

Hela laget har en offentlig nyckel och varje teammedlem har en privat nyckel. Alla lagrar sina nycklar på sina kommandon. Låt oss säga att du är lagets Decker och du vill skicka några data säkert till din kompis Street Samurai, som inte kan Sparkfil . Du krypterar filen (med Redigera fil ) med den offentliga nyckeln, skickar den till Street Samurai och sedan när han går för att läsa filen dekrypterar hans kommlink automatiskt filen med sin privata nyckel och bryter därmed filskydd och låter honom läsa den. När din partner är klar med att läsa filen blir den krypterad igen automatiskt av enheten med hjälp av hans kopia av den offentliga nyckeln.

    
svaret ges 05.05.2015 16:12
3

Med tanke på att SR fungerar på ett sätt som är logiskt, när du låser en fil vet du bara lösenordet som används för att låsa filen och kan dela den ... precis som om jag ger min dator lösenord till min fru, Jag kan öppna den utan att blåsa upp hälften av hårddisken ...

Jag kommer ihåg att spela ett datorspel av shadowrun (eller något mycket liknande) där det var uteslutande spelets hacking / matrisdel. Vanligen, vid det femte uppdraget, skyddades de flesta filerna. (jag vet att PnP och VG är olika) Men det visar att folk låser sina filer ... mycket ... och de kan fortfarande använda dem, annars skulle de raderas istället ... vilket är meningsfullt i ett företags krig värld.

    
svaret ges 05.05.2015 14:17