YA SF-bok med kristaller som inokulerats mot sjukdom i kolonin

3

Jag försöker komma ihåg en YA-bok (kan vara en novell, men jag tycker att det var en roman). Jag läste det för länge sedan (ungefär 30 år) i USA, på engelska - tro inte att det var en brittisk roman. Jag har inget minne om omslaget eller författaren.

Inställning: Det var en kolonivärldsinställning. Ung tjej som huvudperson. Den sekundära huvudpersonen var en äldre kvinna. Jag känner mig som om hon var en scout-typ som var på planeten längre än kolonisten och ostracized av dem (liknande Keeper / Guardian of Isis, men inte den serien). En stor egenskap hos världen är dessa stora kristaller som finns överallt.

Plot: Vid någon tidpunkt drabbas alla i kolonin med en "sjukdom". Jag vill säga att alla hålls immobile och svarar inte. De enda som rör sig är tjejen och kvinnan. De undersöker och bestämmer senare att båda faktiskt hade konsumerat några av kristallerna ("såg bra ut att äta") och var sålunda inokulerade från symtomen. De kan sedan ta tillbaka alla kolonisterna.

Jag vet att det finns några likheter med Green Book by Walsh, men det är inte det. Inte McCaffreys Crystal Singer-böcker, heller. Jag tror inte att det var en serie alls.

    
uppsättning eshier 15.02.2017 19:17

0 svar