Is användningen av APC-kiosker snabbare än pappersmetoden

7

I en vecka reser jag från Europa till Santiago de Chile via Atlanta-Hartsfield (ATL). Har någon erfarenhet av Automated Passport Control (APC) kiosker vid ATL?

Jag har en relativt kort layover och jag undrar om det är snabbare att använda kioskerna än att fylla i pappersformen och stå i linje?

    
uppsättning Christian Aichinger 17.01.2015 16:02

3 svar

5

Den längsta delen av passkontrollen, speciellt i en upptagen flygplats som ATL, köar. Så ögonklubben köen och hur fort den rör sig.

APC kräver att du spenderar en minut eller så på en maskin som kommer att skriva ut en bit papper, visa sedan det papperet till en officer, så du kö två gånger; men köerna kan väl vara betydligt kortare. Varje officer hanterar många fler personer i timmen i APC-banan än i den allmänna utlänningsbanan, för det mesta eftersom den allmänna utlänningsbanan också har personer med komplexa visum. Det är möjligt (men inte garanterat självklart) att tjänstemannen i APC-banan kommer att ställa färre frågor. Å andra sidan finns det förmodligen mycket färre officerare som tilldelas APC-körfältet. Så medan APC sannolikt blir snabbare, är det enda allmänna svaret att det beror på.

Observera att du är kvalificerad för APC endast om du är en amerikansk eller kanadensisk medborgare, eller om du har viseringsbefrielse med en ESTA. Om du har ett ESTA måste du ha besökt USA minst en gång sedan 2008 (jag tror det är när de startade det nuvarande programmet för att ta alla fingeravtryck), annars behöver du gå igenom den manuella banan.

    
svaret ges 03.03.2015 22:09
4

För det första betyder användningen av APC-kiosken inte att du inte kommer att se CBP-tjänstemannen, du måste fortfarande se en officer på en båt, det sparar bara tiden genom att göra jobbet enklare för dig och för tjänstemannen , i grund och botten genom att du hjälper tjänstemannen att göra något av jobbet (skanning av passet, fotografering etc.).

Därför gjorde ovannämnda väntetider kortare eftersom CBP-tjänstemännen kan behandla mer ansökan på kortare tid. Från Atlanta-Hartsfield flygplatsens webbplats :

APC is a self-service kiosk that allows passengers to submit their declaration and biographic information electronically and reduce the time they spend with a CBP officer. This has resulted in an average 20-40% decrease in wait times at airports that use APC kiosks.

Så, för att svara på din fråga, kommer APC-kiosken att göra hela processen enklare och kortare, för dig och för alla andra.

    
svaret ges 03.03.2015 21:14
1

APC är meningslös enligt min åsikt. Jag var på väg genom Fort Worth flygplats för 2 dagar sedan och var tvungen att köa i en ålder till en APC-kiosk (bara hälften arbetade) då var jag tvungen att kö i åldrar igen för en oförskämd CPB-tjänsteman som tog mina foton och fingeravtryck igen! > APC verkar meningslöst.

    
svaret ges 11.04.2016 13:36