Hur öppnar jag fönster som är målade stängda?

3

För ungefär en månad sedan målade jag mina fönster och fönsterluckor. Färgen torkade och jag kunde öppna och stänga fönstren vid vilja i ungefär en vecka eller så efter att de målades. Då blev vädret varmt, vi stängde fönstren, aktiverade luftkonditioneringen i ungefär en månad. Nu har vädret svalnat och vi vill öppna fönstren igen men kan inte öppna de flesta av dem. Om det hjälper jag målade med en yttre latex halvglans.

    
uppsättning Erik Volkening 27.07.2013 05:26

2 svar

1

Bara gå över alla kanter med en verktygskniv. Om det inte fungerar, gå in djupare med en kittkniv ... Och om det inte fungerar köper du en blixtlås.

    
svaret ges 27.07.2013 06:55
2

Om dina fönster har lite spel, dra ner först. Du kan dra ner mycket hårdare än du kan trycka upp, utan att skada fönstret. När du hör popen på färgen kan du trycka upp normalt. Jag lägger till och med all kraft på ena sidan och sedan en annan.

Du vill fortfarande skära bort några uppenbara platser där färgen klibbar, men om dina fönster är något som mitt, kommer det här problemet att återuppstå, eftersom färgen kan komma in i spåret själv och läsas över tiden. Jag har jobbat med fönster som stod i många år nu, en av de tidigare husägarnas gåvor som inte var tillräckligt noga. Det enda jag inte har gjort än är att slå windows med lite silikon smörjmedel för att se om det skulle hjälpa.

    
svaret ges 27.07.2013 14:37