Är det en stad i världen med fler broar än Amsterdam, Nederländerna?

11

Jag vet att det finns städer med större broar och med mer kända broar.
Men finns det städer med mer?
Enligt denna webbplats har Amsterdam 1.753 broar med ett nummer och mer utan.

HOW MANY BRIDGES DOES AMSTERDAM HAVE?

1,753 — many of which can open to let ships pass. ‘The bridge was open’ is a popular excuse for arriving late at school or work (regardless of whether your route actually includes a bridge…). 80 of these bridges are within the famous ‘grachtengordel’ (‘belt of canals). There are an additional 2250+ so-called ‘non-numbered’ bridges — most of them far less significant than the numbered ones.

Den här webbplatsen har länkar till (nästan alla) broar i Amsterdam. Jag har inte checkat ut alla, men de nummererade broarna upp till # 2484 visar antingen att de är över vatten med namnet på platsen och / eller av bilden. Inte alla med riktiga vägar men alla möjliga att gå eller köra över.
Förutom de 2484 finns det "andra broar" som antingen inte är över vatten, inte har vägar på dem eller kanske inte passar mina regler av andra skäl. Även om vissa fortfarande passar och inte numreras av skäl som jag inte vet. Som en bro räknar jag där en väg korsar över vatten, inte där en väg korsar över en annan väg eller järnväg eller där en järnväg korsar över allt.

Om det finns en stad med fler broar skulle jag vara intresserad av att besöka den. Och om det inte finns någon stad med fler broar, skulle jag vilja känna dem med nästan lika många broar.


Bro över Prinsengracht vid Westertoren, Amsterdam
Foto av Willeke, kan användas fritt.

    
uppsättning Willeke 18.06.2016 23:35

1 svar

12

Beroende på din definition av ordet "bro", kommer Hamburg definitivt upp med 2496 broar .

    
svaret ges 18.06.2016 23:44