Does Major Image block Djupare mörkhet och tillåta dagsljus att råda?

3

Så nästa session, vårt parti (5/6 av dem är D & D-tidtimmare, med mig själv) kommer att möta vår första riktigt stora strid, mot en stor mängd Drow och så. Eftersom vi har cirka 1,5 veckor att förbereda till nästa session, spenderar vi lite tid (bort från DM, kom ihåg!) Går igenom våra karaktärer och lär oss våra prestationer, förmågor och stavar och vapen bakåt och framåt.

I själva verket är en paladin i vårt parti en Aasimar, som kan använda dagsljus, men i närvaro av någon form av mörkhet (stavning?) i det område vi är, användes dess användning tidigare.

Vilket tar mig till min första fråga: Kan vår trollkarl använda Major Image för att framkalla ett stort "rum" av sorter runt oss, inom vilken paladin kan använda dagsljus? Om så är fallet, hur stor kan rummet vara (vi spelar inte mycket strikt med 5ft rutor, etc)?

Jag såg på D & D-wikisidan för större bild att den har en rad "långa" 400 ft. + 40 ft./level) "och att ett" stavningsområde är det maximala avståndet från dig som stavningen kan uppstå ". Betecknar detta att vi effektivt kan vara inuti ett rum som gjorts av Major Image som är 400 ft. + 40 ft.level i radie?

    
uppsättning galois 29.06.2015 01:18

2 svar

1

Det ser inte ut som om det stämmer som en reglerad synvinkel.

Stor bild har ingen bestämmelse eller möjlighet att blockera effektlinje, så djupare mörker skulle fortfarande råda i området ... även om det gör blockera synfältet, så mörkret utanför "rummet" skulle inte vara synligt, stavningen skapar mörkret överallt effektlinje tillåter det.

Detta är dock en ganska udda interaktion, så det är möjligt att överbrygga detta; Jag rekommenderar att din grupp tar en hel del tanke på illusionsspelskapacitet i första hand, men eftersom slarviga hushus i det här området i synnerhet lätt kan överbrygga eller överdriva en skola som är riktigt ganska väl utformad i det hela taget om noggrant förstås.

Om du antar att din grupp / DM beslutar att tillåta detta är rummets storlek lite knepigt att träna. större bild begränsar dig till 10'-kuber ( inte ett visst antal kubikfot - 10'x10'x10 'kub) och en Sorcerer 6 (det minsta möjliga det kan kasta större bild i första hand) skulle kunna göra tio av dem. Det verkar som om du får dig åtminstone ett 50'x20'x10 "rum, staplat ihop på vanligt sätt, men om du ville göra kuberna bara skissera de väggar du kanske skulle kunna få, säg en 40'x30 ' x10-rum med två icke-illusionerade kuber i mitten, så länge som taket är mindre än 10 'högt eller så. Det finns olika sätt att bryta dessa kuber ner i mindre, mer användbara delar, men jag tvivlar på att din Sorc har någon av dem.

    
svaret ges 29.06.2015 01:55
0

I stavningsbeskrivningen står det att bilden kan vara upp till fyra tio fotkvadratar, plus en till för varje stavningsnivå som stavarnas användare har. "Rummet" som produceras är en visuell illusion som trycker på vissa sinnen som beskrivits; ljud, lukt och temperatur.

Det här är DM: n som kommer in, eftersom det inte nämner att det påverkar belysningen (det betyder också att beroende på dina dm-illusioner får det inte vara skuggor).

Personligen som DM själv skulle jag belöna din innovativa användning av stavningen och låta varje person luras av illusionen för att verka som om området var tänt igen (antar illusionen ingår någon form av ljuskälla). Paladins dagsljus skulle dock fortfarande påverkas av mörkret eftersom det fortfarande är i samma område.

    
svaret ges 29.06.2015 02:19