Luftkonditionering Iced

1

Vi har haft luftkondensproblem där vår enhet skulle frysa upp / läcka vatten. Vi tog ut en teknik för att titta, inomhus- och utomhusenheten var helt forzen. En gång tinas sa han att enheten var låg på kylmediet och han ville leta efter en läcka. Efter 3-4 timmars sökning och ingen läcka, kom hans chefen ut för att dubbelkontrollera och hitta "läckan" om 5 minuter och bestämde sig för att han skulle byta ut en spole och en "blåsbräda" bara incase att "inte ta några chanser "(vår fläkt fungerar helt bra). Några saker att notera, tekniken sa att det fanns lite eller inget kylmedel i systemet. Han sa också att han satte kväve i systemet för att hitta läckan.

I ett försök att dubbla kontrollen tittade jag på den yttre enheten, stängde av strömmen till vår enhet, lyfte fläkten och jag märkte att en av ledningarna som går till kompressorn är urkopplad (kabeln ansluts till botten cirkelliknande öppning på bilden nedan). Dessutom saknas allt annat än en av skruvarna som håller ner fläkten till utomhusenheten, så att fläkten körs, orsakar starka vibrationer.

Kompressorns exakta modell / märke (skiljer sig från nedan) är en Copeland CR42K6-PFV.

Vad jag försöker göra nu innan jag sprutar ut hundratals dollar för en fix som kanske inte krävs, är att kontrollera om problemet är mycket enklare än vad vi får veta (min tarm berättar att det är).

Min fråga är, vad är några saker jag kan kontrollera / försöka för att felsöka isbildning av enheten? Skulle du plugga in den tråd som beskrivs och lägga till skruvar på enheten och slår på utomhusfläkten är det smart att prova? finns det några risker för att göra det, förutom enhetens isbildning?

Jag uppskattar några råd

    
uppsättning AnchovyLegend 03.11.2017 15:17

3 svar

1

Kakan är sannolikt verkligen på grund av lågt kylmedel. Jag hade liknande problem med en långsam läckage i min värmepump , och limped av i några år genom att ha det laddas en gång om året eftersom det var en långsam läckage. Räkningen sjönk vanligtvis mellan $ 150-300, gradvis ökande varje år sedan läckan gick långsamt. Jag ersatte slutligen hela enheten förra året för 4500 dollar, eftersom påfyllningsplanen accelererades till 7 månader i stället för 12. (Det var ett 14 år gammalt system, så det bidrog mycket till att ersätta mot reparation i min speciella situation .)

Kväve är en vanlig metod för att upptäcka läckor, så din teknik gjorde inte något galet. Den nya spolen som de föreslog att installera är förmodligen den som läcker. Du kan be om att se var det läcker, eftersom de borde ha fastställt platsen med kväveprovet. När det gäller blåsbräda kan de ta ett hagelgevär till reparationen och ersätta delar som de tycker kan vara relaterade, men jag kan inte säga förvisso, eftersom de har sett det förstahands och jag har inte (jag är inte inte heller en certifierad HVAC tekniker!). Fläkten kan vara en bidragsgivare om den inte går, eftersom minskat luftflöde kan bidra till isbildning också. Försök att ställa in din enhet på "blåsare" -läget, och om du får bra luftflöde är det förmodligen en onödig ersättningsdel. Eller det skulle åtminstone motivera ytterligare frågor till reparationsföretaget om det verkligen behövs.

Jag är inte säker på vad tråden är för utan att se ett kopplingsschema tyvärr. Fläktskruvarna bör inte ha någon effekt på isbildning, men det är en bra idé att byta ut dem. Ta bort den sista och ta den till maskinvaruhandeln för att hitta en matchning. (Se till att du släpper av pausen först eftersom du inte vill att enheten ska köras utan att det är fläkten fäst eller snurrar upp medan du arbetar på det!)

Om du verkligen tror att de försöker dra en över på dig, kan du alltid få en andra åsikt, men du kommer förmodligen att vara på kroken för ytterligare $ 100 + grundläggande serviceavgift från nästa företag också.

    
svaret ges 03.11.2017 16:35
0

Ok nummer ett problem för isbildning Lågt Köldmedium. En annan orsak kan vara dålig luftflöde - ett DIRTY filter.

Nu med det sagt: de ersatte spolarna (5 minuter och enheten diagnostiserades som läckande där tekniken tidigare inte hittade det). Byt spolarna ut .. byt blåsarens bräda - kan du säga hagelgevär.

Varför byta blåsbräda om COILS hade en LEAK! Om han verkligen hittade en läcka - skulle det vara NOLL att behöva byta ut något annat. Bara "för att inte ta några chanser" - förlåt Om du sa att du hittade en läcka .. varför gör du något mer på en Just in Case-basis?

Jag har sett var kondensornheten gick illa - mer specifikt en dålig kompressor - det här fryser upp både förångaren (inomhusenheten) och kondensorn (utomhusenhet).

En dåligt fungerande kondensatorfläkt kommer också att frysa upp ett system, det kan vara att det kanske var sakta (dålig körkondensator) eller hänger upp - eftersom du bara hade en skruv som innehöll saken - stod det något och inte snurrar snabbt.

När det gäller vattenläckan ska din avloppspanna och avloppsslang rengöras och kontrolleras. Avloppsröret bör sättas på ett sådant sätt att vattnet kan strömma till avloppet; dina nya spolar borde ha kommit med en ny avloppspanna.

Om det var jag skulle jag inte ringa det AC-företaget för att betjäna systemet. Medan jag inte kan säga att spolen inte var problemet, har jag funnit tjänsten människor nog att veta att vissa saker inte luktar rätt. Det enda faktumet - han har bara förankrat fläktbrädet, berättar för mig att något är fiskigt med sina läckagediagnoser. Jag undrar om blåsarna kör kondensatorn är på det brädet eller separat .. (för att Just om saker inte kommer att tvättas om det är separat eftersom han inte bara om det också. Jag hoppas att du inte blev rippad av ..

    
svaret ges 04.11.2017 09:01
0

Det finns vanligtvis 2 skäl till att din enhet lyser upp. Lågt luftflöde och lågt kylmedelstryck. Högt tryck driver lågt tryck, så om högsidan är låg blir lågsidan också låg. Lägre tryck kommer att få kylmedlemstemperaturen under fryspunkten för vatten och din inomhusspole fryser. Emellertid kommer det inte att finnas tillräckligt med kylmedel för att absorbera all värme så att det stora returröret vanligtvis kommer att vara relativt varmt vid återgång till kompressorn. Eftersom utomhusspolen också är frusen ser jag till dålig värmeöverföring. Är det under 70 utanför eller inuti? Det kan inte finnas tillräckligt med värme att överföra så det går tillbaka oanvänd och blir kallare och kallare. Mest sannolikt är det ett luftflödesproblem. Ett snabbt statiskt trycktest bör se om du är i boll parken. Bor ett 1/4 "hål vid ugnsinloppet och en mellan ugnen och spolen. Sätt in en magnahelic gauge, detta kommer att mäta det statiska trycket i tum av vattenkolonn. Om det statiska trycket är över .6 eller så finns det någon form av obstruktion. Kan kanalerna aldrig storlek rätt, smutsigt filter, smutsig spole, kollapsad kanal eller stängda spjäll. Om det är väldigt lågt finns det ett fläktproblem. Antingen körs inte vid rätt varvtal på grund av dåliga lager eller dålig kondensator eller något fast i fläkthjulet. Det ska vara uppenbart om det går för långsamt och uppenbart om något är fast i det. Jag hittade en gång en bollhatt sugd i fläkthjulet ????

    
svaret ges 05.11.2017 18:43