Du behöver en amerikanska visum för transitering (eller layover) via en amerikansk flygplats?

62

I Europa brukar du inte behöva gå genom invandring för att byta flygplan (om du inte kommer in / utträffar Schengen). Är det också fallet i USA? Kan jag fånga ett anslutande flyg på en av de amerikanska flygplatserna om jag inte har visum i USA?

    
uppsättning Grzenio 16.01.2012 16:37

2 svar

81

I motsats till många andra länder har amerikanska flygplatser inte någon form av fysisk invandringskontroll när du reser landet i en internationell flygning. Faktum är att i de flesta flygplatser inte ens är ett begrepp som en "internationell" terminal / grind, med samma grindar som ofta används för internationella flyg och inrikesflyg.

Som ett resultat av detta kan de inte genomdriva begreppet "transitpassagerare" - när du än befinner dig i avgångsområdet, även om du kom dit under förevändning att fånga ett annat internationellt flyg ut ur landet några timmar senare finns det inget för att stoppa dig ombord på ett annat inrikesflyg, eller ens helt enkelt gå ut ur flygplatsen!

Det betyder att alla passagerare som kommer på internationella flygningar i USA måste ha den lagliga rätten att komma in i USA. det vill säga du måste antingen vara en amerikansk medborgare / grön kortinnehavare, vara från ett land som inte har visumkrav (till exempel Kanada eller Bermuda), vara från ett land som ingår i det amerikanska visumavvisningsprogrammet och har en giltig ESTA , eller ha ett amerikanskt visum.

Om du behöver ett visum finns det en "Transit Visa "(C) som normalt är lite lättare att få än en vanlig visum, men du måste fortfarande gå igenom hela ansökan om visering, inklusive att visa att du har för avsikt att lämna USA (nästan ) omedelbart.

    
svaret ges 21.01.2012 19:43
17

För det första beror det på vilken nationalitet du är. Jag antar att du kommer från ett land som ingår i det amerikanska viseringsbefrielsesprogrammet. I det här fallet behöver du inte visum, men du behöver en resetillstånd (ESTA), även om du bara byter flygplan i USA utan att lämna flygplatsen.

Källa: ESTA-vanliga frågor från Department of Homeland Security.

Så det finns ingen skillnad mellan att besöka USA i 90 dagar eller bara transitt, i båda fallen behöver du ett ESTA. Det kostar för närvarande $ 14 och du kan göra det online innan du lämnar till USA.

    
svaret ges 16.01.2012 16:49