Are officiella webbplatser för flygplatser mer exakta än flygspårningswebbplatser?

9

Min vän sa att jag borde sluta använda inofficiella appar eller webbplatser för att spåra flyg eftersom de kunde vara fel, men får inte den officiella webbplatsen och de många flygspårningsplatserna spårningsinformationen från samma plats? I en spårningsapp jag tittade nära på min telefon ... Det sägs på grund av en FAA krävs fördröjning kan tiderna i appen vara upp till 15 minuter sena. Är det hur det vanligtvis är? Tja 15 min bakom är verkligen inte användbar när du sen körs genom en flygplats. Vad jag vill veta är om extra tid att gå och kolla på en "officiell" webbplats är värt det eller är det helt samma spårningsinformation överallt?

EDIT: Sidfråga om det är okej: flygbrädorna inom en flygplats är runnng på sitt eget interna system rätt? Så som deras info skulle han vara exakt till minut och slå alla andra webbplats trackers
 etc. rätt?

    
uppsättning verve 15.01.2014 12:04

1 svar

11

Förseningen är delvis korrekt. Det finns data som matas till den försenade appen. Men spårningen av flygningen är fortfarande i realtid.

Flygradar 24 specificerar 3 datakällor, varav en: FAA är 5 minuter försenad vilket betyder att De flesta flygningar av stora flygbolag kommer fortfarande att spåras exakt. Likadana uppgifter anges av Flight Aware och så vidare.

Nu när det gäller grindar är informationen mer exakt vid flygplatsen än på flygspåraren, eftersom grindarna kan ändras om flygningen landar sent.

Nu om du försöker att beräkna ankomsttiden för ett visst flyg ner till minuten med flygspårare rekommenderar jag starkt att du inte gör det eftersom väderförhållanden, flygförhållanden och andra problem kan påverka denna information och jag skulle ge mig själv en del fudgefaktor när tiden gäller.

När det gäller flygplatserna skulle jag rekommendera att ta informationen med saltkornet. Newark flygplatsens informationsinformationssystem använder till exempel FlightView för att spåra information och uppskattningen av ankomster kommer att ges till dig baserat på informationen från samma ansökan, så det blir lika exakt som om du tittade på det den appen direkt.

    
svaret ges 15.01.2014 16:12